Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα βγάλει ο πρωθυπουργός καλάθι στη ΔΕθ

LIVE- Οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τα τρέχοντα ζητήματα 

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα βγάλει ο πρωθυπουργός καλάθι στη ΔΕθ
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

Ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή την πρεμιέρα των νέων λεωφορείων είπε πως η βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στα μέσα μεταφοράς.

Στόχος σύμφωνα με τον ίδιο είναι μέχρι το 2025 να αναβαθμιστεί το πλαίσιο με 950 λεωφορεία. Αναφέρθηκε στην στήριξη της οικογένειας και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Έκανε λίγο για 20.000 θέσεις σε υφιστάμενους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επίσης αναφέρθηκε στα νέα Καναντέρ και στα χαρακτηριστικά τους, αλλά και στις άδειες σε συλλόγους οπαδών ομάδων.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, κατέληξε στην εισήγησή του.

Ερωτώμενος για την ακρίβεια, απάντησε ότι «η Ελλάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση τελευταία ή προτελευταία σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης» και παρουσίασε σειρά πινάκων με σχετικούς δείκτες.

Για το θάνατο της τουρίστριας, απάντησε ότι υπήρξε ξεκάθαρη διαστρέβλωση των δηλώσεων του αρμόδιου υπουργού Υγείας. «Είναι δεδομένο πως η Υγεία χρειάζεται περισσότερα. Έχουμε προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Κάποια πράγματα έχουν αρχίσει και φαίνονται».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι περιμένουμε κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τονίζοντας ωστόσο ότι «ούτε αυτή τη χρονιά θα δουμε έναν πρωθυπουργό να βγάζει καλάθι υποθηκεύοντας το μέλλον των επομένων γενεών».

Για τις πυρκαγιές και ιδίως με αφορμή αυτήν στην Αττική τόνισε: «Θα αναζητηθεί τι συνέβη και σε επίπεδο επιχειρησιακό αλλά και σε επίπεδο κλιματικής κρίσης. Η κριτική ‘κάθε χρόνο τα ίδια’ είναι άδικη. Έχουμε μπροστά μας και άλλες μέρες. Αλλά έχουμε εικόνα πολύ καλύτερη από πέρυσι»

Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο.

Περί της αντίδρασης Πολάκη ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν θα μπούμε σε μια σειρά στείρων ανακοινώσεων», ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή