Τα κοινοβουλευτικά «αγκάθια» του Στέφανου Κασσελάκη –Σήμερα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να ορίσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την ώρα που ο ίδιος απουσιάζει στην Κρήτη.

Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, κάνουν λόγο για μια «τυπική συνεδρίαση» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την παραμονή της έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Ωστόσο, η συγκυρία δεν επιτρέπει σε καμία πλευρά της Κουμουνδούρου να το δει με αυτή την οπτική που μεταφέρει η ηγεσία.

Άλλωστε, τα κοινοβουλευτικά μέτωπα είναι πάρα πολλά για τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και η επιλογή αυτή, δίνει νέα τροφή για τα θέματα τα οποία μπορεί να συζητηθούν.

Η αναπλήρωση Ηλιόπουλου

Μέσα στην εβδομάδα, θα ορκιστεί το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Όθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από την έδρα του. Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι η Πόπη Τσαπανίδου, θα καταλάβει την έδρα, ως η τέταρτη στη σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτη επιλαχούσα.

Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αφόρητες πιέσεις από συνεργάτες του προέδρου, που ως στόχο είχαν το να παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες, με σκοπό η έδρα του κ.Ηλιόπουλου να καταλήξει στον Στέφανο Κασσελάκη. Και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς υπάρχουν πάμπολλες μαρτυρίες βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Με δεδομένο ότι η Ζωρζέτα Λάλη, η οποία προηγείται του κ.Κασσελάκη στη σειρά του Επικρατείας, δηλώνει ότι θα κρατήσει την έδρα, το σχέδιο για να φορέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «βουλευτικό κοστούμι», ναυάγησε. Αυτό, πάντως, δεν πτόησε το περιβάλλον Κασσελάκη, που συνέχισε στο παρασκήνιο να επιρρίπτει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα, για την αποτυχία αυτή. Ακόμα και με χτυπήματα «κάτω από τη μέση» σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή με διαρροές που στερούνται πάσας σοβαρότητας.

Επομένως, η Κουμουνδούρου έχει δύο επιλογές στην παρούσα φάση. Ή θα καλοδεχθεί την πρώην εκπρόσωπο του κόμματος -και εξαιρετική δημοσιογράφο- στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ή θα συνεχίσει τις πιέσεις προς τους υπόλοιπους επιλαχόντες προκειμένου να παραιτηθούν, κινδυνεύοντας να απωλέσει μια έδρα, καθώς η Ζωρζέτα Λάλη έχει στρατευτεί στην προσπάθεια της Νέας Αριστεράς.

Η «εκκρεμότητα» Πολάκη

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το περιστατικό με τη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στην Κουμουνδούρου.

Ο χανιώτης βουλευτής, όχι μόνο ξεκίνησε τις επιθέσεις εναντίον της Αθηνάς Λινού -την οποία θεωρεί υπεύθυνη για τη διαγραφή του- αλλά ετοιμάζεται να «εκπαραθυρώσει» τον άλλοτε προστατευόμενο του, από τη θέση του προέδρου του κόμματος, διεκδικώντας τη για τον εαυτό του.

Όμως, η εκκρεμότητα με την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σήμερα, θα ανακοινωθεί η επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όλα αυτά, στην προσπάθεια που θεωρούν ότι θα καταβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης, έτσι ώστε να κατευνάσει τον «αψύ κρητικό», προκειμένου ο τελευταίος να μην καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Πάντως, ο χανιώτης βουλευτής δεν μοιάζει διατεθειμένος να κάνει πίσω. Ακόμα και αν επιστρέψει στην «αγκάλιά» του κόμματος. Προφανώς μέσα στα κοινοβουλευτικά «αγκάθια» του Στέφανου Κασσελάκη, εντάσσεται και η υπόθεση της σύγκρουσης του Πολάκη με την Αθηνά Λινού.

Η υπόθεση Φάμελλου

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Σωκράτη Φάμελλο, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Εδώ και μήνες, όχι το τελευταίο διάστημα. Και ο λόγος είναι απλός. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει στο πρόσωπο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έναν εν δυνάμει «δελφίνο».

Μάλιστα, υπήρξαν πολλά επεισόδια σε αυτή τη σχέση – τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν δημοσιευτεί. Το βασικότερο, είναι ότι επέλεξε να μην τον τοποθετήσει στο Εκτελεστικό Γραφείο που διόρισε μετά από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο.

Όπως και να έχει, εδώ και καιρό, υποβόσκει η δυσαρέσκεια της ηγεσίας για τον Σωκράτη Φάμελλο. Υπήρχαν, άλλωστε, φήμες το προηγούμενο διάστημα που ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να τον αντικαταστήσει από πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς διότι λαμβάνει της εκτιμήσεως όλων των υπολοίπων βουλευτών του κόμματος…