Στην Κουμουνδούρου η Πόπη Τσαπανίδου - Αναμένονται εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

H Πόπη Τσαπανίδου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη

Την πόρτα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου πέρασε πριν από λίγη ώρα η Πόπη Τσαπανίδου.

Η κα Τσαπανίδου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη. Στη συνέχεια αποχώρησε και πλέον αναμένουμε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στην εβδομάδα, θα ορκιστεί το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Όθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από την έδρα του. Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι η Πόπη Τσαπανίδου, θα καταλάβει την έδρα, ως η τέταρτη στη σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτη επιλαχούσα.

Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αφόρητες πιέσεις από συνεργάτες του προέδρου, που ως στόχο είχαν το να παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες, με σκοπό η έδρα του κ.Ηλιόπουλου να καταλήξει στον Στέφανο Κασσελάκη. Και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς υπάρχουν πάμπολλες μαρτυρίες βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Με δεδομένο ότι η Ζωρζέτα Λάλη, η οποία προηγείται του κ.Κασσελάκη στη σειρά του Επικρατείας, δηλώνει ότι θα κρατήσει την έδρα, το σχέδιο για να φορέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «βουλευτικό κοστούμι», ναυάγησε. Αυτό, πάντως, δεν πτόησε το περιβάλλον Κασσελάκη, που συνέχισε στο παρασκήνιο να επιρρίπτει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα, για την αποτυχία αυτή. Ακόμα και με χτυπήματα «κάτω από τη μέση» σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή με διαρροές που στερούνται πάσας σοβαρότητας.

Επομένως, η Κουμουνδούρου έχει δύο επιλογές στην παρούσα φάση. Ή θα καλοδεχθεί την πρώην εκπρόσωπο του κόμματος -και εξαιρετική δημοσιογράφο- στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ή θα συνεχίσει τις πιέσεις προς τους υπόλοιπους επιλαχόντες προκειμένου να παραιτηθούν, κινδυνεύοντας να απωλέσει μια έδρα, καθώς η Ζωρζέτα Λάλη έχει στρατευτεί στην προσπάθεια της Νέας Αριστεράς.