Φάμελλος: «Επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή του προέδρου της Κ.Ο.»

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Φάμελλος: «Επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή του προέδρου της Κ.Ο.»
3'

Μετά από μαραθώνια συζήτηση και διαφωνίες επί του διαδικαστικού υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, στην θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προχώρησε μέσω των social media στην ακόλουθη δήλωση, όπου αποτελεί, σημεία της ομιλίας του στην ΚΟ του κόμματος.

«Η πρόταση του προέδρου για αλλαγή του προέδρου της Κ.Ο. πέρα από αιφνιδιαστική και αναίτια κυρίως είναι επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του συνεδρίου που μας έδωσε εντολή για ενότητα και συλλογικότητα.

Αντί για ενότητα - και χωρίς καμιά αιτιολογία - η εισήγηση του προέδρου μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Και τροφοδοτεί και ένα νέο κύκλο τοξικότητας, που μας προβληματίζει τελευταία όλο και περισσότερο.

Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Ούτε μπορούμε να λύσουμε προβλήματα δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς.

Αυτή η κατάσταση στο κόμμα μας επιτρέπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να αλωνίζει και να κατεδαφίζει, ενώ αφήνει χώρο και στο ΠΑΣΟΚ να σφετερίζεται τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενο την εκλογή προέδρου του.

Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία και παράγει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η πρόταση αλλαγής προεδρείου αντί να διορθώσει τα μέχρι τώρα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε, κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Δεν παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της ΚΟ στην οποία εκλέχτηκα ομόφωνα από την ΚΟ με ομόφωνη εισήγηση της ΠΓ.

Ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι αυτή η εισήγηση είναι πολιτικό λάθος. Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπό μου και προσωπική επιδίωξη αυτή η άποψη.

Η εισήγηση κάνει κακό και στην κοινωνία και στην αριστερά. Για αυτό και δεν μπορώ να συμφωνήσω.

Οφείλω να προστατέψω την ενότητα και την ενιαία έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως κάνω εδώ και ένα χρόνο.

Επιδίωξα τη σύνθεση, προσπάθησα να βρω λύσεις ακόμα και με συμβιβασμούς σε λάθη και ελλείμματα, δουλέψαμε ένα χρόνο όλοι μαζί, ακόμα και πάνω από τις δυνάμεις μας, αλλά δεν μπορώ να σιωπήσω σε ένα τόσο μεγάλο πολιτικό λάθος.

Οι πολίτες μας γυρνούν την πλάτη και εμείς αντί να ακούσουμε σήμερα μία εισήγηση που διορθώνει τα λάθη μας και μας κάνει καλύτερους, ακούσαμε μια εισήγηση για ένα ακόμα μεγάλο λάθος. Νέα εσωστρέφεια. Νέο πρόβλημα.

Καταλαβαίνω ότι δημιουργείται έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα, ενημέρωσα σήμερα τον πρόεδρο αλλά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση μου να μην προχωρήσει η αλλαγή προεδρείου.

Η ΚΟ έχει σοβαρό και θεσμικό ρόλο στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και πρέπει σήμερα να πάρει την απόφαση που προβλέπεται κοινοβουλευτικά.

Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση. Ζητώ να τοποθετηθεί η ΚΟ και να καταψηφιστεί η πρόταση του προέδρου για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και για την ενότητα του χώρου μας.»

Διαδικασία - Θρίλερ

Να σημειωθεί πως η πρόταση Κασσελάκη πέρασε με 17 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 παρών.

Νωρίτερα υπήρξε διαφωνία σχετικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί πρώτα πρόταση μομφής κατά του Σωκράτη Φάμελλου και να ακολουθήσει η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο. Τελικά ο κ. Φάμελλος που είχε δηλώσει ότι δεν παραιτείται και δεν δέχεται την "καθαίρεση", υπαναχώρησε και δέχθηκε να γίνει μία μόνο ψηφοφορία για τον κ. Παππά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή