Η K.O. του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τον Κασσελάκη – Σε ρόλο διεκδικητή ο Φάμελλος και η ενίσχυση των «87»

Βαθύτατες «πληγές» στον ΣΥΡΙΖΑ και στο προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, άφησε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κατέστη απολύτως σαφές πως ο πρόεδρος δεν απολαμβάνει της εγκρίσεως των μισών, σχεδόν, βουλευτών του κόμματος.
In Time

Είναι προφανές, πλέον, πως η κρίση στην Κουμουνδούρου γενικεύεται μετά τα όσα συνέβησαν στη Γερουσία της Βουλής και πως η αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη είναι καθημερινή, συνεχείς και από διαφορετικές πλευρές.

«Τραυματισμένος» ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους πάντες. Συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παρότι απουσίαζε στα Χανιά για το γαμήλιο πάρτι του και οι συνεργάτες του ανέφεραν ότι πρόκειται για μια τυπική συνεδρίαση για τον καταμερισμό εργασίας ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Παρά τα λεγόμενα του περιβάλλοντος του, το Newsbomb.gr σας ενημέρωσε έγκαιρα για τα κοινοβουλευτικά «αγκάθια» και κυρίως για την πρόθεση του να αντικαταστήσει τον Σωκράτη Φάμελλο, από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, επιχείρησε έναν αιφνιδιασμό, προσπαθώντας να φέρει προ τετελεσμένων τους βουλευτές του κόμματος του. Ο στόχος του να «οχυρώσει» το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του, ενόψει της τελικής σύγκρουσης στο κόμμα. Γι αυτό και αντικατέστησε και τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Γι αυτό και έκανε πρόεδρο της Κ.Ο. τον Νίκο Παππά.

Ο πολύπειρος πρώην υπουργός, είναι ο μοναδικός αρχικός σύμμαχος που του απέμεινε, από τη τριανδρία που τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση, κατά το Συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου. Ο Παύλος Πολάκης τον αμφισβητεί ανοιχτά, πλέον, ενώ με τον Σωκράτη Φάμελλο οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί εδώ και μήνες.

Ο σφιχτός «εναγκαλισμός» του με τον Νίκο Παππά, δείχνει επίσης πως φοβάται μια πιθανή πρόταση μομφής εναντίον του στην επερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και με αυτό τον τρόπο έσπευσε να προσπαθήσει να τη μπλοκάρει, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την επιρροή του Παππά σε πολλά μέλη του οργάνου.

Ωστόσο, το μόνο που πραγματικά κατάφερε με τις «ακροβασίες» του, ήταν το να αναδειχθεί μια πικρή για τον ίδιο πραγματικότητα. Πλέον, δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να κέρδισε οριακά τη χθεσινή ψηφοφορία και να πέρασε τις αλλαγές σε πρόσωπα που ήθελε, όμως το έκανε με οριακή πλειοψηφία. Και σε περίπτωση που συμμετείχαν στη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας (που απουσίαζε) και η Πόπη Τσαπανίδου που θα ορκιστεί την Παρασκευή, τότε η εισήγηση του δεν θα υπερψηφίζονταν.

Ενίσχυση των «87»

Παράλληλα, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Στέφανο Κασσελάκη, η σφοδρή αντίδραση των βουλευτών του. Μέσα στην αίθουσα ακούστηκαν σκληρές κουβέντες, ενώ απέναντι του βρέθηκαν πρόσωπα που τον στήριξαν το προηγούμενο διάστημα, όπως ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Κώστας Μπάρκας, ο Γιώργος Ψυχογιός, ο Μίλτος Ζαμπάρας και η Μαρίνα Κοντοτόλη.

Με απλά λόγια, κατάφερε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, καθώς όσοι δεν υπερψήφισαν την εισήγηση του, αντικειμενικά έρχονται πιο κοντά με την ομάδα των «87». Και αυτό το πέτυχε μόνος του, με την επιλογή του να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές.

Φάμελλος, ένας νέος διεκδικητής της ηγεσίας

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητήθηκε ανοιχτά από τον Παύλο Πολάκη και τους «87». Χθες, αμφισβητήθηκε και από τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος δεν ανήκει στη «σφαίρα επιρροής» του Αλέξη Τσίπρα.

Στο μυαλό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο θεσσαλονικιός τέως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έμοιαζε πάντα με «υπονομευτή» - όπως κατονομάζει όσους δεν αποδέχονται την «αυθεντία» και το «μεγαλείο» της σκέψης του.

Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα κινούνταν προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης της ηγεσίας -αν κι εφόσον φτάναμε σε αυτό το σημείο- όσο διατηρούσε τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με την «άγαρμπη» απομάκρυνση του, στην πραγματικότητα τον απελευθέρωσε για να το πράξει.

Επομένως, ο Στέφανος Κασσελάκης «γέννησε» μόνος του έναν «δελφίνο», ο οποίος είναι ικανός και συμμαχίες να κάνει και κόσμο να συσπειρώσει γύρω του.

Σχετικές ειδήσεις