Παύλος Γερουλάνος: Μόνη ελπίδα για το πολιτικό σύστημα οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Νέα παρέμβαση από τον Παύλο Γερουλάνο στην μάχη για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ 

Τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος θέτοντας το πλαίσιο των προτεραιοτήτων του αν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.

«Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δημιουργούν συνθήκες ελπίδας για ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού σκηνικού, με τη Νέα Δημοκρατία να δείχνει ότι έχει αποσυνδεθεί εντελώς με την κοινωνία πια και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε αυτή τη δίνη» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, ερωτηθείς από τον Χρήστο Μιχαηλίδη, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, κατά πόσο η κρίση που διέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να φέρει οφέλη στο ΠΑΣΟΚ.

«Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν η μόνη ελπίδα ότι κάτι θα ανανεωθεί στο πολιτικό σύστημα και ότι αύριο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα έχουν πολιτικές επιλογές στο τι να ψηφίσουν» προσέθεσε.

Πώς θα αλλάξει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως θα αλλάξουν τα πράγματα για το κόμμα, την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, ο κ. Γερουλάνος είπε τα εξής.

«Από το 96 και πέρα με μόνο διάλειμμα τα μνημόνια, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζαμε πάντα για ένα κράτος που λειτουργεί. Εκσυγχρονισμός του Κ. Σημίτη. Επανίδρυση του Κ. Καραμανλή. Πρώτα ο πολίτης του κ. Παπανδρέου. Μετά είχαμε τα μνημόνια και επανέρχεται ο κ. Μητσοτάκης με το επιτελικό κράτος. Είμαστε από τους μόνους λαούς που βάζουμε τη λειτουργία του κράτους πιο σημαντική από το πορτοφόλι μας και αυτό έχει μια λογική. Διότι πόσο πια να αυξηθεί ένας μισθός για να καλύψει και ιδιωτική παιδεία και ιδιωτική υγεία και ιδιωτική ασφάλιση; Έτσι λοιπόν, το κράτος είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Ο κόσμος έχει δει ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα έχει τα καλύτερα στελέχη, έχει τη γνώση για το πώς λειτουργεί το κράτος, έχει την εμπειρία. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εφόσον ταχθούν σε αλλαγές που χρειάζεται το κράτος, νομίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί σε αυτούς. Άρα είναι διαχρονική αυτή η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον πολίτη άσχετα αν το ΠΑΣΟΚ έχει τιμωρηθεί για τα μνημόνια ή ακόμα και για την στάση της Κεντροαριστεράς κατά καιρούς στο πώς αναπτύχθηκε τουλάχιστον από την ευρωπαϊκή μεριά η παγκοσμιοποίηση».

Η πρώτη του κίνηση αν εκλεγεί

Ερωτηθείς τι θα κάνει πρώτα αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος είπε χαρακτηριστικά «σε περίπτωση που με τιμήσουν οι ψηφοφόροι, πρώτη μου κίνηση θα είναι να σηκώσω το τηλέφωνο και να καλέσω εκείνους τους αιρετούς, οι οποίοι είναι ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ποτέ δεν έκρυψαν την ταυτότητά τους, ήταν περήφανοι να είναι μέρος του κόμματος και οι οποίοι εκλέγονται σε όλη την επικράτεια, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε στους συνεταιρισμούς, στα επιμελητήρια, συνδικαλιστικούς φορείς, νυν και πρώην. Και το λέω αυτό διότι οι άνθρωποι αυτοί, αν παρατηρήσετε όλοι παίρνουν μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές τους, είτε τις τοπικές, είτε τις συνδικαλιστικές, είτε τις συνεταιριστικές και τα επιμελητηριακά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι με την κοινωνία και είναι οι άνθρωποι οι οποίοι θα βοηθήσουν το ΠΑΣΟΚ να επανασυνδεθεί με την κοινωνία. (…) Είναι αυτοί που συνδέονται με την βάση του ΠΑΣΟΚ. Η βάση του ΠΑΣΟΚ είναι οι πολίτες. Οι πολίτες νομιμοποιούν και καθορίζουν αν το ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμο ή όχι στην κοινωνία. Οι άνθρωποι αυτοί όμως μιλούν μαζί τους και αποσπούν τις ψήφους τους. Άρα έχουν μια πολύ πιο άμεση επαφή από ό,τι έχει το κόμμα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να βοηθήσουν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ευρεθεί μια ηγετική ομάδα, η οποία αύριο θα πείσει τον κόσμο ότι το όποιο όραμα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει πράξη».