Σε πανικό ο Κασσελάκης – «Θυσιάζει» τη Λινού για να εξευμενίσει τον Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ - Αντάλλαγμα με την μη κατάθεση πρότασης μομφής από τον Κρητικό βουλευτή η απόφαση για την Λινού; 
Φωτ.: Eurokinissi

Διατεθειμένος να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση χρειαστεί, ακόμα και να ρίξει «σκιές» πάνω από μια διακεκριμένη επιστήμονα, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να μη κινδυνεύσει από μια πρόταση μομφής που θα τον αναγκάσει να προσφύγει στη βάση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ενημερώσει κανένα άλλο στέλεχος του -ανανεωμένου από χθες- προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση της Αθηνάς Λινού από τη βουλευτική έδρα που κατέχει, επικαλούμενος «λόγους διαφάνειας».

Στην πραγματικότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης, επιλέγει να «θυσιάσει» την Αθηνά Λινού, προκειμένου να «εξευμενίσει» τον Παύλο Πολάκη. Έχοντας αντιληφθεί πλήρως ότι έχει μείνει μόνος, με μόνο πραγματικό του σύμμαχο τον Νίκο Παππά, στοχεύει στο να καλμάρει τον χανιώτη βουλευτή, που έχει στραφεί εναντίον του.

Αντάλλαγμα με την μη κατάθεση πρότασης μομφής;

Προφανώς, για να μην καταθέσει ο τελευταίος εναντίον του πρόταση μομφής στην επερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και για να μη διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα, εκτός από το να ηρεμήσει τον Πολάκη, επιχειρεί να οδηγήσει προς την έξοδο και την ομάδα των «87», χωρίς να χρειαστεί να τους αντιμετωπίσει στα όργανα ή σε μια νέα εκλογική διαδικασία.

Άλλωστε, χθες, κατέστη απολύτως σαφές ότι δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αφού στους 35 βουλευτές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 17 υπερψήφισαν την εισήγηση του.

Οι κινήσεις αυτές προδίδουν την αγωνία που επικρατεί στο στρατόπεδο Κασσελάκη για την επόμενη μέρα, καθώς η απαξίωση συνδυαστικά με τη δημοσκοπική κατάρρευση που καταγράφηκε σε πρόσφατη έρευνα, κάνουν την καρέκλα του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία, να τρέμει.

Σχετικές ειδήσεις