Σε γραμμή μακριά από την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζουν ιδιαίτερα το κυβερνών κόμμα

Αν και θα περίμενε κανείς ότι στη Νέα Δημοκρατία θα τρίβουν τα χέρια τους με όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Στην Πειραιώς και στην Ηρώδου Αττικού επικρατεί έντονος προβληματισμός αφού τα ευτράπελα που διαδραματίζονται στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποβαθμίζουν συνολικά το επίπεδο και το κύρος της πολιτικής στη χώρα μας και ενδεχομένως να οδηγούν σε συνθήκες συνολικής απαξίωσης.

Μπορεί το κυβερνών κόμμα να μην έχει αντίπαλο, αλλά αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κάτι θετικό όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη. Το έλλειμα αντιπολίτευσης οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς και σε γενικεύσεις του τύπου «όλοι είναι ίδιοι», τραυματίζοντας το πολιτικό σύστημα συνολικά και καίγοντας μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η τοξικότητα να κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή και γι’ αυτό αποφεύγουν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε στα θέματα μικροπολιτικής, είτε στα εσωκομματικά του. Στο Μαξίμου πιστεύουν πως αν η ΝΔ παρασυρθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ρητορική που έχει επιλέξει, τότε μπορεί τα αποτελέσματα να είναι πολιτικά μοιραία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το αποτύπωμα των προθέσεών του χθες στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας: «Σίγουρα η αντιπολίτευση μπορεί να μείνει αιχμάλωτη των αδιεξόδων της. Την αφήνουμε στην κρίση της. Αυτό το οποίο θέλω να πω, όμως, είναι ότι όσο εντείνονται τα αδιέξοδα της αντιπολίτευσης τόσο αυξάνονται οι δικές μας ευθύνες».

Στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν στο ενδεχόμενο το κυβερνών κόμμα να παρασυρθεί από όλο αυτό το νοσηρό κλίμα που δημιουργεί ο εμφύλιος σπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγηθεί και η κυβέρνηση προς τα κάτω αφού όπως λέει η θυμόσοφος λαϊκή ρήση «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».

Η αδυναμία της αντιπολίτευσης να απειλήσει την κυβέρνηση λειτουργεί αρνητικά για όλο το πολιτικό σύστημα, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη υγιής πόλωση που θα τονώσει το ενδιαφέρον της εκλογικής βάσης.

Η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην δουλειά της και να δίνει λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.