ΣΥΡΙΖΑ: Οι απειλές Κασσελάκη με κάλπες, ο ρόλος του Πολάκη και η απάντηση των «87»

Το μόνο σίγουρο - σε κάθε περίπτωση - είναι πως σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή, η κούρσα διαδοχής έχει ανοίξει

Ανεπιθύμητος φαίνεται πως είναι ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο ίδιος αρνείται να αφήσει το κόμμα, χρεώνοντας την κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις και τα όποια προβλήματα υπάρχουν με στελέχη του κόμματος, στην πλευρά των υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, τώρα ο πρόεδρος του κόμματος - και πριν από τον περιβόητο γάμο του - ψάχνει τρόπους να επιβιώσει. Η αρχική ασφάλεια της ηγεσίας πως η πλειοψηφία των «151» σταυρών στην Κεντρική Επιτροπή δεν απειλείται, κλονίστηκε από την αρχική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε να «δέσει» τη συμμαχία του με τον Νίκο Παππά, ο οποίος είναι εξαιρετικά έμπειρος στο πεδίο των εσωκομματικών, για να γλιτώσει το «ατύχημα».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε... άγκυρες στον Παύλο Πολάκη. Αυτό που είχε κάνει δηλαδή ο Κασσελάκης είναι να μην τον εντάξει στο κάδρο της κριτικής και να μην συζητήσει ποτέ την αποπομπή του από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ζητούσαν οι «87».

Ο Παύλος Πολάκης, πάντως, περίμενε την αποπομπή της Αθηνάς Λινού. Στην Κουμουνδούρου, πάντως, ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, βέβαια, απευθύνθηκε ξανά στους επικριτές του, λέγοντας πως «εάν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ ας με προκαλέσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα». Πάντως, και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, δεν απέκλεισε με δηλώσεις της εσωκομματικές εκλογές. Μάλιστα, και η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Action24, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές.

Το παρασκήνιο της ρήξης του Κασσελάκη με τον Φάμελλο

Το «θερμόμετρο» ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Σωκράτη Φάμελλο, πάντως, ανεβαίνει συνεχώς, καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών φαίνεται να έχουν διαρραγεί.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε πως είχε ζητήσει την παραίτηση του τέως προέδρου της ΚΟ, ένα μήνα πριν. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι αυτό είχε γίνει στις 24 Ιουλίου, αμέσως μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Σταθμίζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι «87»

Οι εξελίξεις στην ΚΟ πάντως έχουν φέρει περισυλλογή στις τάξεις των «87», με τα στελέχη να έχουν συνεχείς συσκέψεις για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι η σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σέβεται τους κανόνες. Δεν ίδρυσε ένα νέο κόμμα, εκλέχθηκε πρόεδρος σε ένα κόμμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, με τη σφοδρή κριτική περιμένουν να δουν τι θα γίνει και με τον Χρήστο Σπίρτζη στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το μόνο σίγουρο - σε κάθε περίπτωση - είναι πως σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή, η κούρσα διαδοχής έχει ανοίξει.

Σχετικές ειδήσεις