Αδειάζει Τσακλόγλου ο Μαρινάκης για τις συντάξεις χηρείας

Δεν θα εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων χηρείας αναδρομικά, για τις χήρες που εργάζονται ή παίρνουν σύνταξη, ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης.
Eurokinissi

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για περικοπή στις συντάξεις χηρείας», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των κυβερνητικών συντακτών.

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου σε τηλεοπτική εκπομπή νωρίτερα σήμερα, ο οποίος άφησε ανοιχτό το παράθυρο για αναδρομική εφαρμογή του νόμου για τη μείωση των συντάξεων χηρείας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά σε πολλές δόσεις, ο κύριος Μαρινάκης ανέφερε πως δεν ισχύει η συγκεκριμένη τοποθέτηση και πως δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση.

Ο κύριος Τσακλόγλου ανέφερε συγκεκριμένα για τις συντάξεις χηρείας, πως ο νόμος προβλέπει ότι στην πρώτη τριετία μετά τον θάνατο ενός συνταξιούχου, η χήρα δικαιούται το 70%. Το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 35% στην περίπτωση που εργάζεται ή έχει δική της σύνταξη, ενώ για όποια χήρα δεν εργάζεται ή δεν λαμβάνει σύνταξη, δεν θα υπάρξει καμία μείωση.

«Ο νόμος αυτός έπρεπε να εφαρμοστεί από το 2019», επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος εφαρμόστηκε στο Δημόσιο, αλλά όχι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στο λογισμικό. Πάντως, ο κύριος Τσακλόγλου τόνισε πως δεν θα γίνει κάτι «δυσβάστακτο» για όσες χήρες έχουν λάβει ολόκληρη τη σύνταξη χηρείας, προσθέτοντας πως η ενδεχόμενη αναδρομική μείωση θα γίνει σε μεγάλο βάθος χρόνου, και με μικρά ποσά.