Καλαματιανός: Εφόσον ο Πολάκης άνοιξε θέμα ηγεσίας δεν είναι κακό να πάμε ξανά σε εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Σύμφωνα με τον κ. Καλαματιανό είναι ξεκάθαρο ότι ο Πολάκης αμφισβητεί τον Κασσελάκη

Καλαματιανός: Εφόσον ο Πολάκης άνοιξε θέμα ηγεσίας δεν είναι κακό να πάμε ξανά σε εκλογές
3'

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του κόμματος βρίσκονται σε αναβρασμό.

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Διονύσης Καλαματιανός στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1, και ανέφερε αρχικά ότι «ο Παύλος Πολάκης άνοιξε θέμα ηγεσίας» προσθέτοντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ''πάμε να μετρηθούμε».

Ο κ. Καλαματιανός συνέχισε λέγοντας ότι: «εφόσον έχει ανοίξει το θέμα από τον Πολάκη δεν είναι κακό να πάμε σε εκλογές. Θα λύσει και θέματα που υπάρχουν. Θα πρέπει να πει στην κεντρική επιτροπή τι εννοεί με τη φράση ''πάμε να ξαναμετρηθούμε''». Επεσήμανε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο Πολάκης αμφισβητεί τον Κασσελάκη. Δεν έχει ανασκευάσει τη δήλωση του ότι είναι ανεπαρκής η ηγεσία του».

Όσον αφορά την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία κατέλαβε την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου που παραιτήθηκε, ο κ. Καλαματιανός είπε: «καλωσορίζουμε την κα.Τσαπανίδου. Το Σύνταγμα προβλέπει την σειρά. Καλό θα ήταν να είναι ο πρόεδρος στη Βουλή, αλλά αυτό είναι άλλο. Έγινε μια συζήτηση που κακώς έγινε».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η ηγεσία να μην προκαλεί διχασμό και να δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς. Πρέπει να ενώνει».

Τι ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καλαματιανός είπε ότι «αποχώρησε για να κάνει χώρο στο νέο, είναι ενεργός, παραμένει βουλευτής, εκείνος αποφασίζει που και πότε θα μιλήσει». Και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να υπονοεί κάποιος ότι υπονομεύει τον Κασσελάκη και το κόμμα».

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «οι κινήσεις Κασσελάκη στην Κ.Ο. ήταν στη λάθος κατεύθυνση. Έγιναν οι αλλαγές χωρίς καμία διαβούλευση και προκάλεσε διχασμούς».

Μαμουλάκης για εκλογές

Αλλά και ο Χάρης Μαμουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε μεταξύ άλλων:«Μπαίνουμε σε διαφαινόμενη προεκλογική περίοδο». Πρόσθεσε δε ότι: «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο κ. Τσίπρας είναι υπονομευτής»

Βουλή: Ανακοινώθηκε η διαγραφή Λινού

Τέλος, ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ανέγνωσε στο Σώμα την επιστολή του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, που απέστειλε την Τετάρτη στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ,Κωνσταντίνο Τασούλα και η οποία αναφέρει πως «μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού».

Η Αθηνά Λινού, είναι 14η ανεξάρτητη βουλευτής του Κοινοβουλίου κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Μετά την διαγραφή της κυρίας Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αριθμεί 34 βουλευτές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή