Νίνα Κασιμάτη: Να υπάρξει αυτοπεριορισμός - Τι είπε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την Νίνα Κασιμάτη δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβάλλουμε τη βάση του κόμματος σε συνεχή επιβεβαίωση μιας απόφασής τους

Νίνα Κασιμάτη: Να υπάρξει αυτοπεριορισμός - Τι είπε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
Φωτ.: Eurokinissi
2'

Νέα παρέμβαση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε από την κα Νίνα Κασιμάτη.

«Δεν είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Έχουμε κάποιες διαφορετικές θέσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη μιλώντας για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη.

Τι είπε για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα γίνει πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη δήλωσε: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο». Αναφερόμενη στην παραίνεση της ομάδας των «87» να τεθεί εκ νέου ψηφοφορία για αρχηγό από τη βάση απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει (σ.σ. ο Στ.Κασσελάκης) να κάνει» γιατί όπως είπε «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβάλλουμε τη βάση σε συνεχή επιβεβαίωση μιας απόφασής τους».

Σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη για νέες εσωκομματικές εκλογές απάντησε ότι «είχε την ίδια άποψη και πριν από έξι μήνες στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το συνέδριο αποδοκίμασε μια τέτοια προοπτική».

Στη συνέχεια πρόσθεσε σχετικά: «Όταν υπάρχει μια δημοκρατική διαδικασία, όπως είναι μια εκλογή από τη βάση, όπως έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το αποτέλεσμα είναι οριστικό μέχρι τη λήξη της θητείας. Αυτό που έχουμε καθήκον όλοι να κάνουμε είναι να υπάρξει ένας αυτοπεριορισμός. Να επικεντρωθούμε στα επί της ουσίας ζητήματα και με τελικό σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είναι εξαιρετικά βλαπτική Και έτσι θα πορευτούμε νομίζω πολύ πιο εποικοδομητικά».

Σχετικά με τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της έλλειψης επαρκών εξηγήσεων από την πλευρά της. «Οι καταγγελίες που υπήρξαν εξετάστηκαν. Δεν δόθηκαν οι ανάλογες εξηγήσεις. Η κυρία Λινού αναζητήθηκε γι’ αυτές τις εξηγήσεις και τις περισσότερες διευκρινίσεις. Δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα και υποχρεωτικά έπρεπε να προχωρήσουμε», δήλωσε η κα Κασιμάτη.

Για την ανάρτηση του αδελφού Κασσελάκη

Τέλος σχετικά με την ανάρτηση του αδερφού του Στέφανου Κασσελάκη, Στέλιου, στην οποία αναφέρθηκε τόσο στον Νίκο Φαραντούρη όσο και στα ταμεία του κόμματος. Η κα Κασιμάτη απέφυγε να σχολιάσει τα όσα καυστικά έγραψε ο αδερφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «οι τοποθετήσεις απλών χρηστών του Facebook δεν αξίζουν τον χρόνο μας σε πολιτικές συζητήσεις».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή