Γενικεύεται η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρό «κατηγορώ» Σπίρτζη προς τους «δικαστές» του

Με «εμπόλεμη ζώνη», στην οποία επιχειρούν πολλές και διαφορετικές «στρατιές» μοιάζει η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου.

Γενικεύεται η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρό «κατηγορώ» Σπίρτζη προς τους «δικαστές» του
INTIME NEWS
6'

Η άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση για την εκλογή αρχηγού, σε συνδυασμό με τις διαρροές από την προεδρική πτέρυγα περί «υποχώρησης» του Παύλου Πολάκη από το σχέδιο ανατροπής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα.

Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η άνευ προηγουμένου παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, από την οποία ζήτησε το «κεφάλι» του Χρήστου Σπίρτζη. Όμως, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε στην αντεπίθεση και με μια επιστολή-«καταπέλτη» προς την εν λόγω επιτροπή, μετατρέπει τον εαυτό του από «κατηγορούμενο», σε «κατήγορο», παρουσιάζοντας στοιχεία για μια εκ προ μελέτης και σκηνοθετημένης «δίωξης» εναντίον του, από το περιβάλλον Κασσελάκη και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατηγορώ» Σπίρτζη κατά Κασσελάκη

Πριν από περίπου ένα μήνα, 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από πολλές και διαφορετικές οργανώσεις του κόμματος (ανάμεσα τους και πρόσωπα με συγγένεια πρώτου βαθμού), απέστειλαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας κείμενο-καταγγελία σε βάρος του Χρήστου Σπίρτζη, ζητώντας τη διαγραφή του.

Όπως φάνηκε από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και από τα όσα δηλώνουν στα Μέσα Ενημέρωσης πρόσωπα που δηλώνουν οπαδοί του τελευταίου, όπως ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, οι 70 υπογράφοντες λειτούργησαν ως «λαγοί» του προέδρου. Αφού ο ίδιος δεν τολμούσε να προσφύγει κατά του Χρήστου Σπίρτζη, άφησε να κάνουν τη δουλειά μια χούφτα πρόθυμοι.

Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο Χρήστος Σπίρτζης, που απέστειλε απαντητική επιστολή προς την Επιτροπή Καταστατικού, στην οποία παραθέτει σειρά από στοιχεία που αποδεικνύουν το δίκαιο των ισχυρισμών του. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός προχωράει σε καταγγελία τόσο σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εναντίον στενών συνεργατών του, αλλά και προφανώς κατά των 70 υπογραφόντων της σε βάρος του αναφοράς, κατηγορώντας τους για «φραξιονισμό».

Μάλιστα, ζητάει από την επιτροπή να ελέγξει την αντικαταστατική ενέργεια όλων των εμπλεκομένων, εξαπολύοντας ένα σφοδρό «κατηγορώ» εναντίον τους.

Επίθεση σε Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, για τα πεπραγμένα του, τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση στελεχών του κόμματος, αλλά και για αντικαταστατικές κινήσεις - όπως οι διαστρέβλωση των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η παρέμβαση του στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Μάλιστα, μετατρέπεται από «κατηγορούμενος», σε «κατήγορο», καθώς ζητάει να ελέγξει η επιτροπή τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Αρχικά, για τη δήλωση πως «το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία», κάτι που όπως ισχυρίζεται ο πρώην κορυφαίος υπουργός «θίγει το αξιακό πολιτικό και ιδεολογικό μας πλαίσιο, αμαυρώνοντας την εικόνα του κόμματος μας».

Επίσης, ζητάει από την επιτροπή να εξετάσει και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, περί δήθεν «μαύρων ταμείων» την εποχή που ήταν πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Να διερευνήσετε την καταγγελία μου για την δημόσια τοποθέτηση, μέσω ανάρτησης, του Στέφανου Κασσελάκη, που με θίγει προσωπικά και θίγει κατά την άποψη μου κάθε μέλος, κάθε μέλος οργάνου σήμερα ή στο παρελθόν και τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα μας, ως προς την εντιμότητα και το ηθικό πλεονέκτημα του ευρύτερου χώρου και του κόμματος μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

«Φραξιονιστές» του Κασσελάκη οι «70»

Ο Χρήστος Σπίρτζης, παρουσίασε και την εικόνα της προεδρικής «φράξιας». «Οι τακτικισμοί και οι προειλημμένες αποφάσεις αποδεικνύονται πλέον είτε στη δημόσια τοποθέτηση του ίδιου, είτε δια της εκπροσώπου τύπου, είτε δια υποστηρικτών του ακόμη και μελών της Κ.Ε., είτε επώνυμων και ανώνυμων τρολ του διαδικτύου, που καθυβρίζουν συνεχώς όποιον απλά διαφωνεί με τον Στέφανο Κασσελάκη», αναφέρει.

Στη συνέχεια, αφήνει αιχμές κατά της Επιτροπής και μόνο που παρέλαβε και εξέτασε τη σε βάρος του καταγγελία, από την πλευρά των 70 δήθεν «αγανακτισμένων» μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, γιατί όπως ισχυρίζεται, απαγορεύεται καταστατικά.

Αναφέρει πως τα μέλη της επιτροπής όφειλαν να μην παραλάβουν την καταγγελία, αφού δεν προβλέπετε καν από τον κώδικα δεοντολογίας η καταγγελία από μέλη που έχουν φραξιονιστική λειτουργία. «Οφείλατε να καλέσετε τα 70 μέλη για απολογία, για σύσταση φράξιας, αντί να ζητάτε από εμένα απάντηση σε αντικαταστατική καταγγελία της φράξιας υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη», είναι η απάντηση του πρώην υπουργού.

«Η σύσταση φράξιας αποτελεί καταγγελία μου προς την επιτροπή δεοντολογίας προς διερεύνηση για τα 70 μέλη, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Συντονιστές και μέλη Ν.Ε., που παραβίασαν τον κώδικα δεοντολογίας», συμπληρώνει.

Καταγγελία σε βάρος συνεργατών Κασσελάκη

Από τα «πυρά» Σπίρτζη, δεν γλιτώνουν ούτε στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτίθεται σε βάρος του διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μπάμπη Παπαδάκη, εξαιτίας της δημοσιοποίησης της καταγγελίας. Από το ίδιο το γραφείο Τύπου, όπως καταγγέλλει.

«Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας από διαρροές του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ισχυρίζονται πολλοί δημοσιογράφοι, έγινε δύο ημέρες πριν την κοινοποιήσετε σε εμένα, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, την ίδια μέρα με την αποκάλυψη ότι ο Δ/ντης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σ. Χ. Παπαδάκης, έστειλε sms, σε λίστα με τον τίτλο “Ηλίθιοι”, που συμμετέχει ο υβριστής μας, κ. Ν. Μωραίτης, γράφοντας “Αύριο πρέπει να τον φάει”».

Ζητάει, μάλιστα, να ελεγχθούν οι δύο εμπλεκόμενοι για παραβίαση του καταστατικού, κάνοντας λόγο για «νοσηρή και αντικομματική λειτουργία του γραφείου τύπου», εξαιτίας του παραπάνω περιστατικού. Στρέφεται, επίσης και κατά εργαζόμενου στο γραφείο Τύπου, σχετικά με υβριστικές αναρτήσεις που έχει κάνει κατά του ίδιου και της Όλγας Γεροβασίλη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στρέφεται, επίσης, με καταγγελία και κατά της εκπρόσωπος Τύπου, Βούλας Κεχαγιά. Και αυτό γιατί αναφέρει πως η τελευταία, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο, προανήγγειλε σε συνέντευξη της, ότι η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, θα πάει στην Κεντρική Επιτροπη. Δηλαδή, η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας είτε οριστικά είτε για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πριν καν αποφασίσει το αρμόδιο όργανο αν η καταγγελία των 70 μελών εμπεριέχει πειθαρχικό παράπτωμα από μέρους του, πιστεύει πως η ηγεσία του κόμματος είχε ήδη αναγγείλει δημόσια ποια θα είναι.

Τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει πως «θα ήταν τιμή» του να διαγραφεί από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Είναι τιμή μου και το λέω πραγματικά με υπερηφάνεια, να διαγραφώ γιατί εκφράζω τις θέσεις μου, τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου, σύμφωνα με το καταστατικό και τις πάγιες αρχές και αξίες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της προοδευτικής παράταξης».

Η επιστολή Σπίρτζη
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή