Ο Κασσελάκης ανάμεσα σε «συμπληγάδες» - Ο Πολάκης τον αμφισβητεί, τον Τσίπρα προκαλεί

Τα «μαχαίρια» του ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής, «ακονίζει» ο Παύλος Πολάκης, καθώς με μια μεταμεσονύκτια, σιβυλλική ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα τα ξημερώματα του Σαββάτου δείχνει αποφασισμένος να συγκρουστεί με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Κασσελάκης ανάμεσα σε «συμπληγάδες» - Ο Πολάκης τον αμφισβητεί, τον Τσίπρα προκαλεί
4'

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και πληροφορίες που προέρχονται από το στρατόπεδο του ανεξάρτητου βουλευτή Χανιών, ο δρόμος του συμβιβασμού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οριστικά κλείσει. Και ο λόγος φαίνεται πως οι απαίτησεις της ηγεσίας.

Ο γάμος σχόλασε…

…και ο Παύλος Πολάκης πήρε το «όπλο» του. Αφού ολοκληρώθηκαν οι γαμήλιοι εορτασμοί του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -στη διάρκεια των οποίων ο δεν τοποθετήθηκε δημόσια- ο «αψύς κρητικός» έριξε τις «μπαλοθιές» του

«Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καιρός για σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Καιρός να βάλουμε πλώρη να τους ρίξουμε. Καιρός για πρόγραμμα και σχέδιο ανάταξης της κοινωνικής πλειοψηφίας σε σύγκρουση με τη διαπλοκή», ανέφερε σε ανάρτηση του, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως ανέφεραν κομματικοί παράγοντες που διατηρούν επαφές και με τα δύο στρατόπεδα, ο Παύλος Πολάκης μοιάζει να έλαβε στα Σφακιά την οριστική του απόφαση, η οποία είναι η σύγκρουση με τον μέχρι πρόσφατα πολιτικό του τέκνο.

Η απαίτηση που οδηγεί στη ρήξη

Οι προσπάθειες κατευνασμού του κρητικού βουλευτή, από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη «θυσία» της Αθηνάς Λινού, την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου και τις δημόσιες εκκλήσεις στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, για επιστροφή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν φαίνεται πως αποδίδουν τους αναμενόμενους καρπούς.

Και αυτό γιατί από την πλευρά της ηγεσίας υπήρξε μια απαίτηση που η μεριά Πολάκη εξέλαβε ως «απαράδεκτη». Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, υπήρξαν πολλές επαφές συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με συνεργάτες του Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, ο τελευταίος, έδειχνε να «μαλακώνει» κάπως, μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην πορεία των συζητήσεων, η μεριά Κασσελάκη απαίτησε από τον χανιώτη βουλευτή να ανασκευάσει τα όσα είχε πει το προηγούμενο διάστημα – ειδικώς την ανοιχτή αμφισβήτηση του προέδρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και να παραδεχθεί το «λάθος» του στην αντιπαράθεση με τη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, που οδήγησε στη διαγραφή του. Και μάλιστα, με γραπτή του δήλωση.

Κάπου εκεί, κόπηκαν και οι «γέφυρες» επικοινωνίας, διότι ο Παύλος Πολάκης εξέλαβε τα παραπάνω ως απαίτηση να υπογράψει «δήλωση νομιμοφροσύνης». Κάτι που, προφανώς, δεν μπορούσε αποδεχθεί. Και όχι από εγωισμό -όπως λένε συνομιλητές του από την Κρήτη-, αλλά επειδή πιστεύει μέχρι τελευταία λέξη την κριτική που άσκησε.

Ο Πολάκης του την «πέφτει», τον Τσίπρα προκαλεί

Με την Κουμουνδούρου να σιωπά για ακόμα μια φορά και να μην απαντάει στον χανιώτη βουλευτή, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάει το μπαλάκι σε όσους τον αμφισβητούν, δίνοντας τους ραντεβού στα όργανα του κόμματος.

«Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν που θεωρούν ότι έχει έρθει η ώρα για μια ακόμα προεδρική εκλογή, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή μου, μπορούν να θέσουν επίσημα την πρόταση τους στην επερχόμενη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εφημερίδα Real News.

Μάλιστα, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητείται ανοιχτά από τον Παύλο Πολάκη, εκείνος προκαλεί ξανά τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να μετατραπεί σε συνομιλητή του διαδόχου του.

«Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στο χώρο μας, χωρίς «κύκλους» και «διαρροές». Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας, τον Φεβρουάριο και η τοποθέτηση απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα», είπε για τον προκάτοχο του, στην ίδια συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ομάδα των «87» συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον της ηγεσίας, σε όλα τα μέτωπα. Με μια ιδιαιτέρως σκληρή επιστολή προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, που αποκάλυψε το Newsbomb.gr, ο Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει για αντικομματική συμπεριφορά τον Στέφανο Κασσελάκη και πολλά πρόσωπα που βρίσκονται γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, μια πιθανή διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, ενδέχεται να οδηγήσει την Κουμουνδούρου σε μια νέα διάσπαση, πριν από το Συνέδριο του Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή