Απάντηση Ζαχαριάδη σε σενάριο που...τον έβγαζε Δήμαρχο - Οι γκέλες με Δούκα και ομάδα των «87»

Η ανακοίνωση του Κώστα Ζαχαριάδη 
EUROKINISSI

Την αντίδραση του Κώστα Ζαχαριάδη προκάλεσε δημοσίευμα που κάνει λόγο για συνεργασία του δήμαρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με την ομάδα των «87» του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία θα γινόταν δήμαρχος ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Αθήνα» απάντησε ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάζω στον κυριακάτικο τύπο τον δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» με τίτλο «Μυστικός αρραβών Δούκα – 87 με νέο Δήμαρχο τον Κ.Ζαχαριάδη».

» Είναι σαφές ότι, όσο η ΝΔ αντιμετωπίζει σημαντικές δημοσκοπικές απώλειες λόγω της κυβερνητικής της αποτυχίας, τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας θα πολλαπλασιάζονται.

» Με τον Χάρη Δούκα και την παράταξη «ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ» έχουμε μια πετυχημένη εκλογική συνεργασία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβρη του 2023 και στη συνέχεια ακολούθησε μια πετυχημένη αυτοδιοικητική συνεργασία. Βάλαμε κι εμείς ως «Ανοιχτή Πόλη» το λιθαράκι μας, ώστε να ηττηθεί ο εκλεκτός της ΝΔ στον Δήμο Αθηναίων.

» Στην Αθήνα ένα χρόνο πριν νίκησε η Προοδευτική Συνεργασία, η κοινωνική και αυτοδιοικητική συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων και όχι, όπως υποστήριξε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κώστας Μπακογιάννης, η παράταξη του Χάρη Δουκα με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής». Η αυτοδιοικητική μας συνεργασία ήταν δημόσια μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, όταν όλοι θεωρούσαν βέβαιη την επανεκλογή Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνας.

» Όλα ήταν στο φως και χωρίς ανταλλάγματα και πάντοτε έτσι πορεύομαι στην πολιτική μου ζωή, με βάση τις αξίες μου και τις αρχές μου. Όσοι ψάχνουν για ανταλλάγματα και μυστικές συμφωνίες, ας ψάξουν αλλού. Ας το χωνέψει ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Μπακογιάννης ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι του χεριού τους.

» Πριν γραφτούν αυτά τα ευφάνταστα σενάρια, θα έπρεπε οι συντάκτες τους να είχαν τουλάχιστον διαβάσει τον νόμο που διέπει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει δυνατότητα εκλογής Δημάρχου από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Δεν γίνεται!

» Η «Ανοιχτή Πόλη», της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής από τον Αύγουστο του 2023, είναι μια ιστορική αυτοδιοικητική κίνηση που ιδρύθηκε το 2006 και μετέχει καθημερινά και αδιάλειπτα σε όλες τις πτυχές της πολιτικής ζωής της πόλης. Η Ανοιχτή Πόλη θα διατηρήσει την αυτόνομη παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα επόμενα χρόνια. Θα βοηθάμε και θα στηρίζουμε τη Δημοτική Αρχή στις επιλογές της που θεωρούμε ότι είναι ορθές, θα κάνουμε κριτική και αντιπολίτευση σε όσα κατά τη γνώμη μας είναι λάθος. Στόχος μας είναι η Αθήνα στη λήξη της θητείας του υπάρχοντος Δημοτικού Συμβουλίου το 2028 να είναι καλύτερη από την Αθήνα του 2023 σε όλους τους τομείς.

» Για εμένα είναι απολύτως σαφές ότι οι εσωτερικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ αφορούν τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και κανέναν άλλο. Δεν ανακατεύομαι στα εσωτερικά άλλου κόμματος, ούτε σε προβοκάτσιες που αφορούν άλλο κόμμα. Είμαι από τα δεκαεπτά μου χρόνια στον ΣΥΝ και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ και από το 2022 έχω την τιμή να είμαι στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ασχολούμαι με το πώς θα δυναμώσει και θα ανασυγκροτηθεί το κόμμα μας και όχι με το τι γίνεται στα άλλα κόμματα.

Καλό φθινόπωρο!»