Η επιστολή που έλαβε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για το ελικόπτερο που «ταράζει» την Αττική

Μία απίστευτη επιστολή έλαβε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στις αρχές Αυγούστου

Σαν να βγήκε από σενάριο κωμωδίας, μια πρόσφατη επιστολή που έφτασε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκαλεί για την ασυνήθιστη ανησυχία που εκφράζει.

Συγκεκριμένα, στις 8 Αυγούστου έφτασε στο υπουργείο μια επιστολή στην οποία ο αποστολέας, με μια δόση δραματοποίησης, υποστηρίζει ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πετάει πάνω από την Αθήνα και πραγματοποιεί ελέγχους σε καθημερινή βάση έχει προκαλέσει «επική» ηχορύπανση στην πρωτεύουσα.

Η επιστολή περιγράφει τον ηχητικό θόρυβο που προκαλεί το ελικόπτερο ως «οδυνηρό για την ανθρώπινη ακοή» και «σαν να ζεις σε μόνιμο συναγερμό».

«Η συγκεκριμένη χρήση του ελικοπτέρου είναι σαν να προσπαθούμε να διορθώσουμε μια πλημμύρα ρίχνοντας νερό», αναφέρει με μια δόση υπερβολής στην επιστολή. Το αίτημα είναι ξεκάθαρο: «Σταματήστε το ελικόπτερο πριν μας τρελάνει όλους!».

Ολόκληρη η επιστολή:

«Το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πετάει επάνω από την Αθήνα κάθε μέρα, όλη μέρα όλο το άρω καλοκαίρι, δημιουργεί τεράστια ηχορύπανση στην ήδη επιβαρυμένη πρωτεύουσα. Η ησυχία είναι ένα πολύτιμο αγαθό, όπως και τα δάση, και πρέπει να διαφυλάσσεται, όπως και αυτά. Η συγκεκριμένη χρήση του ελικοπτέρου στην Αθήνα είναι μια κακή λύση και πρέπει να σταματήσει».