Το «φάντασμα» του Τσίπρα πλανιέται πάνω από την Κουμουνδούρου και τρομάζει τον Κασσελάκη

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούν οι αντιμαχόμενες πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Το «φάντασμα» του Τσίπρα πλανιέται πάνω από την Κουμουνδούρου και τρομάζει τον Κασσελάκη
4'

Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης αμφισβητεί ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να τοποθετηθεί ανοιχτά για τα όσα συντελούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τη στάση του επικεφαλής της Κουμουνδούρου, προκύπτει ένα και μόνο συμπέρασμα. Ότι ο μοναδικός του στόχος είναι το να απαξιώσει τον Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των προοδευτικών ψηφοφόρων, χτυπώντας τον στην ηθική και την ακεραιότητα του, δηλαδή σε σημεία που δεν τόλμησαν να αγγίξουν ούτε οι μεγαλύτεροι πολιτικοί του αντίπαλοι να το επιχειρήσουν, προσπαθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το «φάντασμα» του Τσίπρα «τρομάζει» τον Κασσελάκη

Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια άνευ προηγουμένου ανοιχτή αμφισβήτηση, η οποία προέρχεται -ως επί το πλείστον- από τους μέχρι πρότινος συμμάχους του.

Ο Παύλος Πολάκης, υπήρξε επί μήνες ο πολιτικός του μέντορας. Ο Σωκράτης Φάμελλος, επί μήνες στοιχήθηκε μαζί του, ενώ του προσέφερε «σωσίβιο» -μαζί με του Πολάκη, Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα- κατά το πρόσφατο Συνέδριο, ενώ ο Νικόλας Φαραντούρης, θεωρούνταν πρόσωπο κοντά στην ηγεσία.

Επομένως, ουδείς μπορεί να χρεώσει τα τρία αυτά πρόσωπα στον Αλέξη Τσίπρα – ειδικά αφότου του γύρισαν την πλάτη κατά το Συνέδριο του Φεβρουαρίου και στοιχήθηκαν με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όμως, παρά την επίθεση που δέχεται ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από «δικούς του» ανθρώπους, εκείνος επιλέγει να προκαλεί τον Τσίπρα. Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι ο στόχος του είναι ένας και μοναδικός. Να «σπρώξει» προς την έξοδο τον ιστορικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως η παρουσία του και μόνο, αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια που καταβάλει για να αναγορευτεί σε «ηγεμόνα» της Κουμουνδούρου – ή όπου αλλού θα εδρεύει το κόμμα.

«Λάσπη» κατά Τσίπρα

Από τις ευρωεκλογές και μετά, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- μέσα σε κλίμα γενικευμένης αγανάκτησης εναντίον της κυβέρνησης να χάσει τρεις ποσοστιαίες μονάδες, «βυθίζοντας» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αναλώνεται σε ένα και μόνο πράγμα.

Στο πως θα «αποκαθηλώσει» τον Αλέξη Τσίπρα από τη συνείδηση των αριστερών πολιτών. Σχεδόν καθημερινά, έκτοτε, ασχολείται με τον προκάτοχο του. Και από τη στιγμή που αδυνατεί να συγκριθεί μαζί του ο ίδιος, στο οτιδήποτε, επιλέγει να επενδύσει σε θέματα ηθικής τάξεως, με σκοπό και μόνο να βλάψει την υπόληψη του.

Άφησε να εννοηθεί ότι στο κόμμα υπήρχαν «μαύρα ταμεία». Και όπως αποδείχθηκε -με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που φέρει την υπογραφή Κασσελάκη- στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν αποτυχημένο αντιπερισπασμό, που ως μοναδικό στόχο είχε το να δικαιολογήσει την επιλογή του να κλείσει το καθημερινό φύλλο της «Αυγής».

Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό. Επειδή, όμως, μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ηγεσία, ο Στέφανος Κασσελάκης επέτρεψε στον αδερφό του, Στέλιο -που δεν έχει κανέναν ρόλο στο κόμμα, αν και υπήρξαν καταγγελίες ότι διατηρεί δικό του γραφείο στην Κουμουνδούρου- να επαναφέρει το ζήτημα των «μαύρων ταμείων». Τα οποία, μάλιστα, προορίζονταν για τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, ουδείς λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι η παρέμβαση του Στέλιου Κασσελάκη, έγινε χωρίς την έγκριση του Στέφανου. Επομένως, είναι προφανές ότι στην κρίσιμη τελική ευθεία πριν από την τελική σύγκρουση, η πλευρά Κασσελάκη επιστρατεύει κατά του Αλέξη Τσίπρα, αυτό που γνωρίζει καλύτερα από όλα. Τη «λάσπη».

Εμπόδιο για την πλήρη «άλωση» της παράταξης

Όλα τα παραπάνω, φανερώνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζονται κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου που έχουν ως πολιτικό σημείο αναφοράς, τον πρώην πρωθυπουργό.

Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ενοχλείται και μόνο με την ύπαρξη του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι θα πρέπει διαρκώς να συγκρίνεται με τον άνθρωπο που έκανε το κόμμα του 3%, κυβέρνηση του τόπου για μια πενταετία, κερδίζοντας δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τις ευρωεκλογές του 2014.

Αντίθετα, εκείνος το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να χάσει 370.000 ψηφοφόρους. Επομένως, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τον εξοβελίσει από την Κουμουνδούρου, καθώς η «σκιά» του ιστορικού ηγέτη και μόνο, τον εμποδίζει στο να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωπικό του κόμμα, βυθίζοντας, παράλληλα, στην ανυποληψία ολόκληρη την προοδευτική παράταξη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή