Κείμενο-κάλεσμα από προσωπικότητες της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου για «Δημοκρατικό Μέτωπο»

Έντονη κινητικότητα επικρατεί σε ολόκληρο τον προοδευτικό κόσμο τις τελευταίες ημέρες, καθώς πληθαίνουν οι «φωνές» εκείνων που ζητούν να δημιουργηθεί ένα «Δημοκρατικό Μέτωπο» το οποίο θα είναι σε θέση να αμφισβητήσει τη «μονοκρατορία» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κείμενο-κάλεσμα από προσωπικότητες της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου για «Δημοκρατικό Μέτωπο»
1'

Με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ να προσομοιάζει ανάμεσα σε φάρσα και σε τραγωδία και ενώ στο ΠΑΣΟΚ οδεύουν στη τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου, οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα στον αριστερό και προοδευτικό χώρο, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, εντός της εβδομάδας πρόκειται να κυκλοφορήσει πολιτικό κείμενο που θα καλεί τις ευρύτερες κοινωνικές και πολίτικες δυνάμεις του αριστερού και προοδευτικού χώρου για τη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας με προγραμματική ενότητα.

Το κάλεσμα θα απευθύνεται σε κάθε πολίτη ή συλλογικότητα ή κίνημα ή κόμμα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσυπογράφουν στελέχη του ευρύτερου χώρου, απ’ όλες τις περιφέρειες της χωράς.

Θα απευθύνεται και στις παραγωγικές δυνάμεις με μια μοναδική προϋπόθεση. Τον αντινεοφιλελεύθερος προσανατολισμό και τον μονομέτωπο αγώνα για τη συγκρότηση προοδευτικής πλειοψηφίας, με προγραμματική ενότητα διακυβέρνησης

Στη βάση αυτής της λογικής, καλούνται όσοι συμφωνούν με το κείμενο πλαίσιο εν όλω ή εν μέρει, να εκφράσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή σε αυτή τη προσπάθεια, δεδομένου ότι το κείμενο αυτό αποτελεί πρόπλασμα και μέσα απ’ αυτό επιδιώκεται η συνδιαμόρφωση του με όσους το επιλέγουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή