Γεωργιάδης για ΚΕΕΛΠΝΟ: Ημέρα μεγάλης χαράς και δικαίωσης

Αθώοι κρίθηκαν και οι 4 κατηγορούμενοι στη δίκη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014.

Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
INTIME NEWS
4'

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους 4 κατηγορούμενους. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου. «Αθώος ο πρώτος κατηγορούμενος καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος» είπε ο πρόεδρος της έδρας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα social media, τονίζει ότι «η σημερινή μέρα είναι ημέρα μεγάλης χαράς και δικαίωσης» και εξιστορεί την υπόθεση: «Ήταν το 2017, όταν σε μία άσχετη συνεδρίαση της Βουλής, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παυλος Πολακης με κατηγόρησε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα ενέπλεξε και τη σύζυγό μου σε αυτές, με κάποια δήθεν ραβασάκια της.

Έτσι γνώρισα από κοντά αυτό το απίθανο ζευγάρι, τον Σταμάτη Πουλή και την σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, οι οποίοι με ενημέρωσαν αμέσως για τον εκβιασμό που τους έκανε, ώστε να καταθέσουν ψέματα εναντίον μου και το ότι αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί σε μία τόσο μεγάλη ατιμία. Ο Πολάκης όταν είδε ότι δεν θα πέρναγε η συκοφαντία του, έκανε μηνυτήρια αναφορά στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ράϊκου, η οποία, προς τιμήν της, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι δεν υπήρχε υπόθεση.

Όταν οδήγησαν την κυρία Ράϊκου σε παραίτηση, με τα γνωστά γεγονότα που μετά η ίδια κατήγγειλε και μεθόδευσαν την αλλαγή της με την κα Τουλουπάκη, η κυρία αυτή προχώρησε σε Διώξεις σε βαθμό Κακουργήματος για Απιστία.

Σε ‘μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης όλο του το μένος στους υπαλλήλους, τους οποίους -και με αφορμή τη Δίωξη που είχε ασκήσει η κα Τουλουπάκη- απέλυσε καταχρηστικά από τον Οργανισμό. Είναι η πρώτη και μοναδική φορά, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους, που Κυβέρνηση απέλυσε Πρόεδρο Συνδικαλιστικού οργάνου, χωρίς Δικαστική απόφαση!»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι οι απολυμένοι θα αξιώσουν την επαναπρόσληψή τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ (σ.σ. νυν ΕΟΔΥ), ενώ παράλληλα θα πρέπει να τους καταβληθούν «αναδρομικά και εντόκως όλους τους μισθούς που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την καταχρηστική τους απόλυση. Ποιος θα πληρώσει αυτή την τεράστια οικονομική ζημία στον Οργανισμό; Ο Πολάκης από την τσέπη του; Δηλώνω ότι, εάν υπάρχει νομικός τρόπος, τα χρήματα αυτά να τα διεκδικήσει ο Οργανισμός από τον συκοφάντη Πολάκη, θα το πράξουμε, ως υπενθύμιση στο διηνεκές ότι οι Υπουργοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας προσθέτει ότι πριν από λίγο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Αφορά τη μήνυση που του έκανε ο κ. Γεωργιάδης «για τα "αδιεκρίνιστος", "λαδέμπορας" κλπ, και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis. Και γι' αυτά θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη» καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή