Μητσοτάκης: «Μειώνονται κατά 17% τα διόδια της Πελασγίας»

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση στην τιμή των διοδίων της Πελασγίας, από την 1η Οκτωβρίου.

«Τέσσερα είναι τα μεγάλα έργα που έχουμε προτάξει και θα προχωρήσουν μαζί με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και είναι τα φράγματα σε Πύλη και Μουζάκι και τα έργα στη λίμνη Κάρλα, προσθέτοντας κι αυτό του φράγματος του Ενιπέα», σημείωσε από το δημαρχείο της Νίκαιας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τον «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας».

Ακόμη, αναφέρθηκε σε όλα τα έργα από το δημαρχείο Κιλελέρ, «έναν ιστορικό τόπο, σε μία περιοχή που πέρασε πολλά από τις πλημμύρες, αλλά έχει δείξει στο παρελθόν τη δυναμική της».

Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε εν συνεχεία πως «επιτρέψτε μου μία ανακοίνωση συμβολικού χαρακτήρα η οποία δείχνει πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανταποδοτικότητα. Προέκυψε όφελος για το ελληνικό δημόσιο από την αναχρηματοδότηση της σύμβασης παραχώρησης του έργου Μαλιακού – Κλειδί. Τα επιτόκια έπεσαν και βρεθήκαμε με όφελος περίπου 16 εκατ. ευρώ».

«Αποφασίσαμε με τον Υπουργό Υποδομών (σ.σ. Χρήστος Σταϊκούρας) να επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στην ελληνική κοινωνία. Έτσι, θα μειώσουμε τα διόδια από Πελασγία μέχρι το Κλειδί περίπου 17% για τα αυτοκίνητα με 2,8 ευρώ έως 3 ευρώ συνολικό όφελος για όλη αυτήν τη διαδρομή. Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο να επιστρέψουμε τα χρήματα στην ελληνική κοινωνία. Όποιος μετακινείται από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, θα έχει τέτοιο όφελος».

«Η μείωση θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2025. Νομίζω ότι αποτελεί μία μικρή ένδειξη του πως αντιλαμβανόμαστε την ανταποδοτικότητα – αφορά μετακινήσεις στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μειώνονται τα διόδια και στην Αττική Οδό

Φθηνότερα θα είναι από το φθινόπωρο οι διελεύσεις και από την Αττική Οδό. Συγκεκριμένα, από την 6η Οκτωβρίου, θα μειωθούν οι τιμές των διοδίων στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο.