Μπελέρης: Για να μας διασπάσει ο Ράμα μας έχει χωρίσει σε καλούς και κακούς Έλληνες

Ελεύθερος, μετά από 16 μήνες ομηρίας από το καθεστώς Ράμα, είναι από σήμερα ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελέρης.

Το δικαστήριο των Τιράνων αποφάσισε την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της υπεράσπισής του.

Ο Μπελέρης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ πλέον, είχε εκτίσει τα δυο τρίτα της ποινής φυλάκισής του η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου συνοδεύτηκε από την δέσμευση να επικοινωνεί -δεν απαιτείται φυσική παρουσία- σε τακτά διαστήματα με το αστυνομικό τμήμα.

Ο Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην κάμερα το OPEN ανέφερε πως «ευτυχώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε άλλη άποψη από την εισαγγελία και επιτέλους έλαβε τέλος αυτή η περιπέτειά μου, εδώ και 16 μήνες».

«Ο στόχος (του Ράμα) ήταν να μην ήμουν έξω στις εκλογές. Ήθελε να κάνει τις εκλογές όπως τις έκανε. Εκλογές υπό την πίεση του κράτους και του παρακράτους για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Δυστυχώς ο κύριος Ράμα βρίσκει και τα κάνει. Εδώ ελέγχει τα πάντα. Ελέγχει τη δικαιοσύνη, δεν υπάρχει δυστυχώς στην Αλβανία η διάκριση των εξουσιών. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ανεξήγητο για μένα, ο Ράμα είναι το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης. Αφού να φανταστείτε πως έχει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», είπε αρχικά ο Φρέντι Μπελέρης.

«Η ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη είναι ένα ανέκδοτο. Εγώ ήξερα την απόφαση του δικαστηρίου από πριν. Προσπαθεί ο κύριος Ράμα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Αφού έκανε το όργιο νοθείας, τώρα μας καλεί σε συνεργασία, για να δείξει ότι δεν έχει κάτι με την ελληνική μειονότητα, και θέλουν να είναι, υποτίθεται, συναινετικοί», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής.

Ο Φρέντι Μπελέρης, είπε μεταξύ άλλων πως «ο Ράμα από τον καιρό που ανέλαβε την εξουσία, για δικούς του λόγους είναι σφιχταγκαλιασμένος με τον Ερντογάν. Για να μας διασπάσει εμάς εδώ, μας έχει ξεχωρίσει σε καλούς Έλληνες και κακούς. Στους καλούς Έλληνες βάζει τους υποτακτικούς, αυτούς που είναι κοντά στο κόμμα του, είτε τους διορίζει, είτε τους βοηθάει με νοθεία να εκλέγουν, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατάει ισορροπίες και να κλείνει το στόμα στην Αθήνα. Ευτυχώς στην περίπτωσή μου αυτό δεν συνέβη. Η ελληνική πολιτεία στο σύνολό της κατάλαβε την σκευωρία».