Κινήσεις πανικού από Κασσελάκη πριν την Κεντρική Επιτροπή - Δεν κάνει πίσω ο Πολάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε έτοιμη στα «σκαριά» την επιστροφή του Χανιώτη βουλευτή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

Σε όλες τις κινήσεις που χρειάζεται, προκειμένου να μην κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του, από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας το βλέμμα του «καρφωμένο» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε έτοιμη στα «σκαριά» την επιστροφή του Χανιώτη βουλευτή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Το μόνο που έμενε να αποσαφηνιστεί ήταν το αν αυτή η κίνηση θα γινόταν πριν ή μετά την Κεντρική Επιτροπή.

Σήμερα το πρωί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Νίκος Παππάς τηλεφώνησε στον Παύλο Πολάκη και του είπε ότι έχει στα χέρια του έτοιμη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, έπειτα από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, προφανώς. Χωρίς να ακολουθήσουν πολλές συζητήσεις, ο Χανιώτης απάντησε καταφατικά.

Εκ του αποτελέσματος, προτιμήθηκε να γίνει πριν, με στόχο να «καλμάρει» τον Παύλο Πολάκη, που τις προηγούμενες ημέρες έθετε ανοιχτά ζήτημα ηγεσίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλωστε, ο φόβος φιλά τα έρμα. Στην Κουμουνδούρου γνώριζαν ότι σε περίπτωση που επιμείνει ο Πολάκης στην πρόταση μομφής, τότε αυξάνονταν σημαντικά οι πιθανότητες να βρεθούν οι απαραίτητες ψήφοι στην Κεντρική Επιτροπή και να γινόταν αυτή η πρόταση δεκτή από το σώμα.

Επίσης, γίνεται ξεκάθαρο πως η διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχε ως μοναδικό στόχο το να «εξευμενίσει» τον Παύλο Πολάκη.

Δεν κάνει πίσω ο Πολάκης

Πάντως, οι κινήσεις αυτές της ηγεσίας δεν δείχνουν να συγκινούν τον Παύλο Πολάκη, που εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξη με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκείνη. Κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύονταν πως έτσι θα μαζί μου. Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ότι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Παράλληλα, όμως, συμπλήρωσε πως «είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν είναι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά, λίγα λεπτά πριν», σημείωσε με νόημα.

Σχετικές ειδήσεις