ΠΑΣΟΚ: Η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει το Αγαθονήσι

Αποκλεισμένοι οι 30 πολίτες, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού

Ανικανότητα και ερασιτεχνισμούς καταλογίζει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή τον «αποκλεισμό» του Αγαθονησίου.

Όπως τονίζει σε σχετική του δήλωση το Αγαθονήσι είναι ξανά αποκλεισμένο αφού μετά την αναστολή των δρομολογίων του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» λόγω βλάβης δεν υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη για την άμεση αντικατάσταση του πλοίου, που όπως υπογραμμίζει ήταν το μοναδικό μέσο μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.

Όπως τονίζει ο βουλευτής: « Οι αλιείς του νησιού υφίστανται τεράστια ζημία, αφού τα ψάρια που θα αποστέλλονταν με το ανωτέρω πλοίο στη Σάμο, παραμένουν στο λιμάνι του νησιού και, προφανώς, είναι άμεσος ο κίνδυνος της καταστροφής τους και της μη δυνατότητας διάθεσής τους στις αγορές. Ταυτοχρόνως περίπου 30 πολίτες, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του Αγαθονησίου, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί, χάνοντας ακόμα και τις πτήσεις τους από τα αεροδρόμια των γειτονικών νησιών της Σάμου και της Λέρου. Είναι αδιανόητο να αποκλείονται με αυτόν τον τρόπο δεκάδες πολίτες και να υφίστανται τέτοια οικονομική ζημιά επαγγελματίες του νησιού και το Υπουργείο να μην έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά αυτήν την κατάσταση».

Συνεχίζει δε υπογραμμίζοντας ότι «η εγκατάλειψη του Αγαθονησίου από τη ΝΔ, ενός νησιού ιδιαιτέρως ευαίσθητου από εθνικής πλευράς, δείχνει για μία ακόμη φορά δυστυχώς την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης που πληρώνουν οι νησιώτες, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, παρά «τις εκκλήσεις και προσπάθειες του Δημάρχου κ. Κόττορου και των τοπικών αρχών προς την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση. Αυτές είναι οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, που συστηματικά έχει αδιαφορήσει για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δωδεκανήσου και των άλλων νησιών μας.

«Επιτέλους, δώστε λύση στον αποκλεισμό και την εγκατάλειψη των νησιών και των νησιωτών μας. Δείξτε τουλάχιστον την ελάχιστη εθνική ευαισθησία που απαιτείται για τέτοιες περιπτώσεις!» καταλήγει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.