Έρχεται ενίσχυση στους πολίτες που έχουν κλειστά σπίτια - Τι θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους «αντιπάλους» της κυβέρνησης, την ακρίβεια, το στεγαστικό και την ανεργία
Αρχείου - Eurokinissi

«Τα τελευταία 50 χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επικαλούμενος στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, τονίζοντας πως το 45,7% των εργαζομένων παίρνει μισθό πάνω από 1.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN υπογράμμισε ότι «σταδιακά γινόμαστε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα», δεδομένης της αύξησης του κατώτατου μισθού αλλά και της καταπολέμησης της ανεργίας, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παύλου Μαρινάκη «κατά 28,9% έχει αυξηθεί η απασχόληση των νεών».

Αναφορικά με την ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, ωστόσο εστίασε στα δύο σημαντικά προβλήματα, με το πρώτο να αφορά στο στεγαστικό, για το οποίο αναμένονται εξαγγελίες στη ΔΕΘ και κατόπιν θα εξηγηθούν στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

Το κράτος θα επιδοτήσει όσους έχουν ένα σπίτι κλειστό, προκειμένου να το ανοίξουν και να το εκμεταλλευτούν οικονομικά, δηλαδή να το νοικιάσουν. Εξήγησε μάλιστα, πως τα κλειστά σπίτια στη χώρα μας είναι 50.000. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τους πολίτες που έχουν κλειστά σπίτια», είπε και συμπλήρωσε πως «είμαστε σε συνεργασία με την Ευρώπη» για το συγκεκριμένο θέμα.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά στο επίδομα ανεργίας, για το οποίο επίσης αναμένονται εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να τους βάλει όλους απέναντί της, αλλά να έχει λογική η αμοιβή τους, δηλαδή το άθροισμα του ετήσιου εισοδήματός τους να μην είναι μικρότερο από αυτό των εργαζομένων τους.

Μαρινάκης: Ο Παύλος Πολάκης θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την επιστροφή του στην ΚΟ του κόμματος και τη στάση του, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «δεν μπαίνουμε σε αντιπαράθεση». Εκτίμησε ωστόσο πως «ο Παύλος Πολάκης θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις επόμενες ημέρες».

Μαρινάκης: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου

Ερωτηθείς σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τις πιθανές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επ' αυτού, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «σίγουρα ο πρωθυπουργός θα ερωτηθεί και θα δούμε την απάντησή του». Τόνισε ωστόσο πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής και δεν προκύπτει πουθενά η επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων.

Τέλος, σχετικά με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως είναι ασέβεια προς τη νυν Πρόεδρο το να έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις επ' αυτού του θέματος. «Δεν είναι η στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.