ΣΥΡΙΖΑ: «Φιάσκο» με το καταστατικό – Αφήνουν το όνομα στην άκρη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η χθεσινοβραδινή, δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, δεν διεξήχθη στο καλύτερο δυνατό κλίμα

Στέφανος Κασσελάκης
2'

Ολημερίς το έγραφαν, αλλά το βράδυ δεν το ολοκλήρωναν. Ο λόγος για το νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να προωθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στο Συνέδριο και το οποίο θα του δώσει τη δυνατότητα να μετατρέψει το πάλαι ποτέ κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς, σε μια προσωπική «ΙΚΕ», όπως αναφέρουν οι αντίπαλοί του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η χθεσινοβραδινή, δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, δεν διεξήχθη στο καλύτερο δυνατό κλίμα. Υπήρχαν πολλές διαφωνίες και αντιδράσεις για μια σειρά από προτάσεις που προέρχονταν από την «πεφωτισμένη» ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Αποτέλεσμα αυτών των διαφωνιών - που δεν προέρχονταν από τη λεγομένη εσωκομματική αντιπολίτευση, ως επί το πλείστον - ήταν το να καταγραφούν μόλις δέκα, από τα συνολικά 50 άρθρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο Καταστατικό – αν κι εφόσον γίνει αποδεκτό.

Με απλά λόγια, στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία θεωρείται αδύνατο να γίνει συζήτηση επί της ουσίας – κάτι που θα διευκολύνει την αντιπαράθεση για άλλα ζητήματα, όπως είναι το θέμα της προσφυγής στη βάση για την εκλογή προέδρου.

Έτσι, δύσκολα θα είναι έτοιμο και στην Κεντρική Επιτροπή, γεγονός που αρκετοί βλέπουν με καχυποψία, εκτιμώντας ότι το Σαββατοκύριακο θα κυριαρχήσει μόνο το θέμα της ηγεσίας του κόμματος.

Τέλος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το ότι το θέμα του ονόματος και της αλλαγής του, δεν συζητήθηκε καθόλου χθες. Και αυτό έπειτα από εισήγηση του Πάνου Ρήγα, δηλαδή ενός προσώπου που βρίσκεται πολύ κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη. Μάλιστα, το πολύπειρο στέλεχος φέρεται να εισηγήθηκε αυτό να συζητηθεί τελευταίο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή