Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησε εκλογές ο Πολάκης

Ο απόλυτος χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να μην σταματά την επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, o Παύλος Πολάκης ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες!

Ο Παύλος Πολάκης δεν... εξευμενίστηκε με τις κινήσεις Κασσελάκη και διατηρεί τη σκληρή γραμμή έναντι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας άμεσα προσφυγή στην κάλπη για την εκλογή αρχηγού.

Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί νέα δυναμική ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς οι δύο πρώην στενοί σύμμαχοι, θα βρεθούν απέναντι.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αρκετοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη που εισηγούνται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε «καθαρή λύση», δηλαδή στην προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών ώστε να τελειώσει η αμφισβήτηση, μια και καλή.

Να σημειωθεί πως πριν από την απόφαση Πολάκη, είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις της Όλγας Γεροβασίλη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, οι οποίοι είπαν και εκείνοι πως πρέπει να γίνει προσφυγή στις κάλπες καθώς «στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Κατά της εκλογής από τη βάση ο Νίκος Παππάς, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε «να μην ταλαιπωρήσουμε ξανά τα μέλη μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε προς τον Στέφανο Κασσελάκη «πήγαινε σε εκλογές γιατί η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο είπε «θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτουμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Τι θα γίνει με τον Σπίρτζη

Πάντως, ο Χρήστος Σπίρτζης επιμένει στην άποψη ότι «εάν με διαγράψουν, θα είναι τιμή μου», ασκώντας νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη και κατηγορώντας τον για στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αν θα παραμείνει ή όχι θα κριθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αξίζει, βέβαια, να τονιστεί ότι κάποια μέλη του κόμματος ζητούν τη διαγραφή ενώ ηγετικά στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη «βλέπουν» δάκτυλο ηγεσίας για τις απειλές στα στελέχη του κόμματος που ασκούν κριτική.

Πάντως, μέλη των «87» προτρέπουν τον Χρήστο Σπίρτζη να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο, όποια και να είναι η απόφαση, ώστε να δώσουν μαζί τη μάχη της Κεντρικής Επιτροπής.

«Αν διαγραφώ θα είναι τιμή μου γιατί θα διαγραφώ επειδή διατύπωσα τις απόψεις μου τις οποίες δεν θα σταματήσω να εκφράζω», ανέφερε σήμερα ο Χρήστος Σπίρτζης και επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη: «Έχει πάρα πολλές ελλείψεις, έχει πολιτική ανεπάρκεια. Αντί να κάνει επεξεργασία προτάσεων έχει μια τάση η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική. Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος τα μεσάνυχτα να κάνει ανάρτηση και να κατηγορεί τον προηγούμενο πρόεδρο για μαύρα ταμεία;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Δεν έχει ομάδα να τον γλιτώνει από τις μεγάλες γκάφες… Εγώ φταίω αν εκείνος είναι ανεπαρκής; Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει χωρίς να είναι υποψήφιος».

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν ξέρω αν θα έχουμε θέση»

Σχολιάζοντας τις κινήσεις Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε, πως μετά τις ευρωεκλογές, πολλές κινήσεις της ηγεσίας είναι «κινήσεις ρήξης και διχασμού». Επιπλέον πρόσθεσε ότι αποσκοπούν στην «εκδίωξη όσων διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου».

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν θα διεξαχθούν εκλογές και τις κερδίσει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, η αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Ο καθένας θα μετρήσει τη θέση του απέναντι σε αυτό. Αν επιβεβαιωθεί η ατζέντα του, εδώ είμαστε […] Δεν ξέρω αν θα έχουμε θέση σε ένα τέτοιο κόμμα…».

Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη έχει προσκαλέσει αρκετές φορές τον Στέφανο Κασσελάκη να στήσει κάλπες αυτοβούλως, χωρίς να περάσει το κόμμα το …βάσανο της μομφής. «Πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αυτό να το προτείνει ο ίδιος» είπε ξανά σήμερα στο ΟΡΕΝ.

«Μου προξενεί αλλεργία»

«Μου προξενεί αλλεργία κάθε νέο επεισόδιο σε ένα θρίλερ εσωστρέφειας και απαξίωσης» τόνισε ο ευρωβουλευτής, Νικόλας Φαραντούρης. «Η προσφυγή στα μέλη θα μπορούσε να είναι μια λύση. Όχι η ιδανική αλλά η εμπλοκή τους θα μπορούσε να είναι η φυγή προς τα εμπρός» είπε και συμπλήρωσε:

«Απεύχομαι τη διάσπαση και εκεί έγκειται η κριτική σε φίλους από το παρελθόν που επέλεξαν αυτή τη στάση. Θεωρώ ότι πρέπει να μπει σε κυβερνητική τροχιά η αξιωματική αντιπολίτευση. Οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί των δημοκρατικών δυνάμεων με αυτοπεποίθηση και όχι ηττοπάθεια ξορκίζοντας την κεντροαριστερά» πρόσθεσε μιλώντας στο OPEN.

«Να μας πει τι άλλαξε»

«Προβληματική» χαρακτήρισε την επαναφορά του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση στο κανάλι της Βουλής, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την απόφαση Κασσελάκη.

Υπενθύμισε ότι ο Παύλος Πολάκης πήρε «αλά μπρατσέτα» πέρυσι τον Στέφανο Κασσελάκη και κάλεσε τον Κρητικό βουλευτή να πει τι άλλαξε τους τελευταίους μήνες…

«Εκπέμπει μία τρομερή παλινωδία»

«Προβληματική» χαρακτηρίζει την επιστροφή του Παύλου Πολάκη και ο Γιώργος Καραμέρος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Attica είπε: «Επί της ουσίας, δεν ήταν η σωστή στιγμή που διεγράφη. Αλλά και ο τρόπος που επανήλθε ο Παύλος Πολάκης μου θυμίζει την αλάνα που χαϊδεύαμε αυτόν που έχει την μπάλα για να μη φύγει. Αυτό είναι μία αθώα προσέγγιση για το τι συμβαίνει. Είναι εξόχως προβληματικό και εκπέμπει μία τρομερή παλινωδία, η οποία δεν ευχαριστεί τους πολίτες».

Σχετικές ειδήσεις