Στέφανος Κασσελάκης: Γκάφες, ψέματα και κυβιστήσεις - Πού θα πάει η κατάσταση με τον νέο... ΣΥΡΙΖΑ

Δεν προλαβαίνουν να αναλύσουν και να διαχειριστούν τις κωλοτούμπες και τα ψέματα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και όσοι τον στήριξαν πλέον δεν προλαβαίνουν να διαχειριστούν τις καθημερινές κυβιστήσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Ο λόγος για το νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να προωθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στο Συνέδριο και στο οποίο αφού έκανε τους πάντες άνω – κάτω με τις προτάσεις του για αλλαγή του ονόματος τώρα διαρρέει ότι αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό ζήτημα, ενώ ο ίδιος προ καιρού σε συνεντεύξεις του έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει το όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συντάσσονται με τα λεγόμενά του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος αποκάλεσε τον Κασσελάκη γκαφατζή και ανεπαρκής και πρόσθεσε ότι με τα καμώματα του στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι όμως μόνο το θέμα με το φιάσκο του ονόματος και με τις ανεδαφικές προτάσεις που έφερε πρόσφατα οι οποίες ούτε σύγχρονες είναι, ούτε αριστερές κατά κοινή ομολογία των περισσοτέρων στελεχών της Κουμουνδούρου.

Οι κυβιστήσεις του Κασσελάκη είναι διαρκείς από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ και εκθέτουν συνολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης τους εμπαίζει όλους. Πήρε το κόμμα και συμπεριφέρεται λες και διαχειρίζεται μια επιχείρηση. Απολύει κόσμο και πρώην βουλευτές, κλείνει τα ζημιογόνα κομμάτια της επιχείρησης και δίνει μισές υποσχέσεις σε όλους.

Πριν από λίγους μήνες προανήγγειλε, με ανάρτηση-μανιφέστο των περίπου 2.000 λέξεων, το κλείσιμο της «Αυγής» και των κομματικών media λέγοντας πως παρέλαβε «οικονομικό χάος» στο κόμμα καθώς και ότι «δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού».

Είναι ο ίδιος που, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε ευθαρσώς ότι «επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να συνεχίσουν».

Μετά έλεγε ότι έχει σχέδιο εξυγίανσης αλλά τους άφησε απλήρωτους και πήγε διακοπές στη Μύκονο.

Μάλιστα δεν είχε σταματήσει εκεί. Προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα φτιάχνοντας μια ακόμη φαντασιακή ιστορία για να προκαλέσει συγκίνηση στο αριστερό ακροατήριο λέγοντας τα εξής: «Στο σπίτι του Μπελογιάννη είχα συγκινηθεί όταν είδα σε μία φωτογραφία να κρατά την «Αυγή». Έχω ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία και μία εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο. Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης μου».

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως ο Μπελογιάννης δεν θα μπορούσε να κρατά την ιστορική εφημερίδα αφού αυτή εκδόθηκε τρεις μήνες μετά την εκτέλεσή του, κάτι που φυσικά προκάλεσε όργιο αναρτήσεων στο Διαδίκτυο με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αρχηγό του –πρώτα και καλύτερα φυσικά τα κομματικά ΜΜΕ– αναφέροντας ότι μπέρδεψε τον Μπελογιάννη με τον Πλουμπίδη.

Σε κατάσταση σύγχυσης ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συνεχείς κωλοτούμπες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σχετικά με το πότε θα υποβάλει το πόθεν έσχες του.

Τα συνεχή ήξεις αφήξεις, καταθέτω δεν καταθέτω και οι αστείες δικαιολογίες για τα δάνειά που έπαιρνε και έδινε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση το κόμμα.

Τη μια ημέρα έλεγε στο Action 24 ότι θα δώσει τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης στη δημοσιότητα πριν από τις ευρωεκλογές, ωστόσο δυο μέρες μετά σε άλλο κανάλι, στο ΟΝΕ, έλεγε ότι δεν οφείλει να δώσει τώρα το πόθεν έσχες, αλλά μέχρι τις 30 Ιουνίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το πράξει μετά τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου. «Με ρωτάτε αυτή τη στιγμή για ένα πόθεν έσχες το οποίο οφείλω να το δώσω μέχρι 30 Ιουνίου. Δεν οφείλω να το δώσω τώρα». Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.

Τα ίδια ακριβώς έλεγε και με την πολυτελή πισίνα στις Σπέτσες, όπου στην αρχή ισχυρίστηκε ότι είναι μια μικρή δεξαμενή, μετά ότι είναι σηπτική δεξαμενή και στο τέλος οι φωτογραφίες των διέψευσαν μεγαλοπρεπώς.

Όσο περισσότερο εκτίθεται στον δημόσιο βίο, τόσο περισσότερο θολώνει η εικόνα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπηρετήσει την εικόνα ενός σοβαρού πολιτικού και πολύ περισσότερο την θεσμική θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Από το μέτωπο Ισραήλ-Χαμάς, όπου… τα γύρισε μετά την κριτική από τον Ισραηλινό πρέσβη, μέχρι τον γάμο ομοφυλοφίλων και την καθυστερημένη παραδοχή ότι δεν έπρεπε να μιλήσει για τεκνοθεσία , οι γκάφες του πέφτουν βροχή.

Μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι τη μία ημέρα έκανε άνοιγμα το ΠΑΣΟΚ και την επομένη αποκαλούσε τον Ανδρουλάκη εκβιαζόμενο και… κρατημένο από τη ΝΔ; Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν, δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος.

Για να μην θυμίσουμε την ιστορία που διηγήθηκε ο κ. Κασσελάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για το θαύμα που έγινε στην βάπτισή του το οποίο είχε κλέψει από την βάπτιση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και αναγκαζόντουσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται αυτές τις αστειότητες στα κανάλια.

Ούτε μπορούμε να λησμονήσουμε τις εθνικά επικίνδυνες ακροβασίες που έχει πει όταν χαρακτήρισε «κρατίδιο» τα κατεχόμενα στην Κύπρο και όταν σε συνέντευξη του στο Action 24, αναφερόμενος στην εκδήλωση του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «έχουμε τον ηγέτη της Αλβανίας να κάνει μία προεκλογική εκστρατεία - εκδήλωση στη χώρα μας, την οποία την αποκαλεί η κυβέρνηση ιδιωτική επίσκεψη. Και ανοίγει έτσι την Κερκόπορτα σε ιδιωτική επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Θράκη», ενημερώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω δελτίο Τύπου, για δικό του αντίστοιχο προεκλογικό ταξίδι στη Βόρεια Ήπειρο!

Αποκορύφωμα όλων ήταν βεβαίως το φιάσκο με την διαγραφή Πολάκη που τον έφερε πίσω άρον – άρον αφού τρέμει μια πολύ πιθανή πρόταση μομφής.

Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ η δυσφορία έχει γίνει οργή και κανείς δεν θέλει να υπερασπιστεί τις επιλογές του.

Σχετικές ειδήσεις