Γερουλάνος: «Είναι εθνική ανάγκη, ο κάτοικος κάθε νησιού μας, να νιώθει σιγουριά στον τόπο του»

Μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Γερουλάνος, ανέφερε πως μία αλλαγή αρχηγού θα πρέπει να συνοδευτεί από τις απαραίτητες αλλαγές στο κόμμα

«Αυτό το οποίο χρειάζεται και είναι η βασική μας προτεραιότητα, είναι ο πολίτης να νιώθει τη σιγουριά, ότι ζώντας εδώ, δεν διατρέχει ειδικούς κινδύνους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή» τόνισε σε συνέντευξή του, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Νησί 99 FM» της Μυτιλήνης και τον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ, κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι για να νιώσει σιγουριά ο πολίτης χρειάζεται δυνατή άμυνα, δυνατή διπλωματία και δυνατή οικονομική ανάπτυξη. Αυτά τα 3, μαζί, είναι αυτά που δίνουν στην Ελλάδα τον ιδιαίτερο ρόλο της, του σταθεροποιητικού παράγοντα που θέλει και μπορεί να είναι στην περιοχή».

Μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Γερουλάνος, ανέφερε πως μία αλλαγή αρχηγού θα πρέπει να συνοδευτεί από τις απαραίτητες αλλαγές στο κόμμα, ώστε να επανασυνδεθεί με την κοινωνία.

«Η αλλαγή αρχηγού από μόνη της, δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία αλλαγή εάν δεν κάνουμε και μια σειρά από άλλα πράγματα, τα οποία περιμένει η κοινωνία. Το πρώτο, είναι τις καλές προτάσεις που έχει το ΠΑΣΟΚ να τις συνθέσουμε σε ένα όραμα, ώστε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, κάθε κάτοικος της Μυτιλήνης, κάθε κάτοικος του Έβρου, κάθε κάτοικος της Πελοποννήσου να ξέρει πού θα βρίσκεται μετά από 3, 5,10 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι κάτι το οποίο, αν δεν το ξεκαθαρίσεις από την αρχή, ο κόσμος δεν θα ξέρει γιατί να σε εμπιστευτεί. Το δεύτερο, είναι να επανασυνδέσουμε το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα είναι αδρανείς. Θα παρατηρήσετε ότι σε πάρα πολλούς φορείς, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, οι Συνεταιρισμοί, τα Πανεπιστήμια, οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ πάνε καλύτερα από ότι το κόμμα εκεί».