Πάλι αιχμές Κασσελακη για Τσίπρα - Με την πλάτη στον τοίχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πάλι βρήκε τον τρόπο να τα βάλει με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο νυν, Στέφανος Κασσελάκης, χτυπώντας τον αυτή τη φορά με το... γάντι, αφήνοντας αιχμές για... «αδιαφορία» του στις πρωτοβουλίες.

Πάλι αιχμές Κασσελακη για Τσίπρα - Με την πλάτη στον τοίχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
3'

Την εντιμότητα και την ειλικρίνεια απέναντι σε όλους, έσπευσε να διατρανώσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ίσως και για να το ακούσει και ο ίδιος, καθώς το κόμμα που ανέλαβε διέρχεται ακόμη μια σοβαρή κρίση, με τα στελέχη πάλι να... φυλλοροούν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ανέφερε: «Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους».

Σε αυτό το σημείο εξήγησε ειδικότερα, ότι ήταν έντιμος και απέναντι σε εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα, «προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Αλέξη Χαρίτση, ακόμη και προς την Έφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινε να αναλάβει όποια θέση επιθυμούσε, με στόχο για να πάει το κόμμα μπροστά».

Συνεχίζοντας, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «ήταν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα». Άφησε όμως και αιχμές, λέγοντας ότι τον... αγνοούσε στις πρωτοβουλίες του.

Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος».

Νέα παράταση για το μέλλον Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, νέα παράταση έλαβε το θέμα Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ με τακτικισμούς Κασσελάκη.

Ούτε σήμερα ελήφθη απόφαση για τον Χρήστο Σπίρτζη, αλλά η κατάσταση καθίσταται αρκετά περίπλοκη. Όπως διέρρεαν στελέχη του κόμματος σε δημοσιογράφους, σήμερα συνεδρίασε μια τριμελής επιτροπή του πειθαρχικού, η οποία με ψήφους 2-1 αποφάσισε να εισηγηθεί διαγραφή στην ολομέλεια της επιτροπής που διαχειρίζεται το θέμα του βουλευτή.

Πρακτικά, πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή δεν θα υπάρξει, οπότε αναμένεται να συζητηθεί ξανά το θέμα τη Τρίτη. Αλλά στην πραγματικότητα το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες καθώς προγραμματισμένη επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν υπάρχει.

«Αν διαγραφώ από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τιμή μου», τόνισε το πρωί το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Μάλιστα, άσκησε σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για πολιτική ανεπάρκεια. «Ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχετε ξαναδεί αρχηγό κόμματος να κάνει μεταμεσονύκτια ανάρτηση και να κατηγορεί τον προηγούμενο πρόεδρο;».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σπίρτζης ήταν κατηγορηματικός: «Διέξοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κασσελάκης να αποχωρήσει. Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι πρέπει ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από τη βάση. Ερωτηθείς για πιθανή επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε: «Δεν θέλουμε πίσω τον Τσίπρα, αλλά αν κατέβει θα τον στηρίξω».

«Έχετε δει να έχει βρει καμία λύση ο Κασσελάκης στο οικονομικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, μίλησε για συνεργασία του Κοινού Προοδευτικού Χώρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή