Τραγέλαφος στον ΣΥΡΙΖΑ για Σπίρτζη: Ανακοίνωση για παραπομπή στην ΚΕ

Ανατροπή στην ανατροπή στην υπόθεση Σπίρτζη και σύγχυση

Αρχή και τέλος δεν έχει η τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ, και με την υπόθεση Σπίρτζη αποκαλύφθηκε για πολλοστή φορά η αδυναμία του εσωκομματικού μηχανισμού.

Όπως διέρρεαν στελέχη του περιβάλλοντος Κασσελάκη σε δημοσιογράφους, σήμερα συνεδρίασε μια τριμελής επιτροπή του πειθαρχικού, η οποία με ψήφους 2-1 αποφάσισε να εισηγηθεί διαγραφή Σπίρτζη στην ολομέλεια της επιτροπής, που διαχειρίζεται το θέμα του βουλευτή.

Πρακτικά, κάτι τέτοιο σήμαινε ότι πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή δεν θα υπάρξει, οπότε αναμενόταν να συζητηθεί ξανά το θέμα την Τρίτη. Αλλά στην πραγματικότητα το θέμα φάνηκε να παραπέμπεται στις καλένδες καθώς προγραμματισμένη επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν υπάρχει.

Στη συνέχεια ωστόσο η εφημερίδα "Αυγή" προχώρησε σε δημοσίευση που αναφέρει ότι η επιτροπή ούτε λίγο ούτε πολύ είναι αναρμόδια για την υπόθεση Σπίρτζη και παραπέμπει το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή.

Αναλυτικά αναφέρθηκε:

«Το τριμελές Συμβούλιο της Επιτροπής Δεοντολογίας που έχει οριστεί για να εξετάσει την καταγγελία που αφορά τον σ. Χρήστο Σπίρτζη συνεδρίασε σήμερα 5/09/2024 και εισηγείται προς την Ολομέλεια τα εξής:

Ο σ. Σπιρτζης για μία ακόμη φορά αγνόησε την πρόσκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας να συναντηθεί με το Συμβούλιο μας σήμερα και να παράσχει τις εξηγήσεις του. Αντ αυτού επέλεξε και πάλι την αποστολή νέας επιστολής με περιεχόμενο παρόμοιο με την προηγούμενη, η οποία του επεστράφη από την ΕΔ ως απαράδεκτη και ταυτόχρονα εμφανίστηκε κατά την παγιωμένη τακτική του σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές συνεχίζοντας τις γνωστές επιθέσεις του.

Κατόπιν των ανωτέρω το Συμβούλιο εκτιμά ότι η συμπεριφορά του σ. Σπίρτζη συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν μπορεί να λάβει απόφαση για τις πειθαρχικές ποινές της αναστολής της ιδιότητας μέλους και της διαγραφής προτού προηγηθεί γνώμη της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.), εισηγούμαστε την παραπομπή της υπόθεσης στην ΚΕ, για τη διατύπωση της γνώμης της. Η εν λόγω παραπομπή θα γίνει ύστερα από απόφαση της ολομέλειας της ΕΔ»