Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Αλλαγή στρατηγικής σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη φετινή ΔΕΘ δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ανεδαφικές υποσχέσεις, ούτε για μεγάλες και οριζόντιες παροχές
INTIME.

O πρωθυπουργός ανεβαίνει στην ΔΕΘ χωρίς όμως να διεκδικεί τον τίτλο του μάγου με τα δώρα και όπως λένε κυβερνητικά στελέχη «η φιλοσοφία της ΔΕΘ, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει. Δεν είναι πλέον επικοινωνιακή φιέστα για να μοιράζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός – αφειδώς - χρήματα όπως κατά κόρον συνέβαινε την περίοδο των παχιών αγελάδων». Με στοχευμένες παρεμβάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει σε οικονομικό επίπεδο να διορθώσει αδικίες και στρεβλώσεις κυρίως στο επίπεδο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στηρίζοντας παράλληλα τις νέες γενιές με προγράμματα φθηνής στέγης και ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας στο πλαίσιο του δημογραφικού προβλήματος που ομολογουμένως ταλανίζει την χώρα μας.

Όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι κατά την περίοδο των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική δημόσια διοίκηση που έχουν επιτύχει την μείωση κάθε είδους λαϊκισμού, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται θετικά αποτελέσματα την μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Παράλληλα σημειώνουν ότι η επίπλαστη ευημερία των προηγούμενων δεκαετιών και τα λεφτόδεντα που υπόσχονταν άλλοι πρωθυπουργοί έχουν τελειώσει και το οικονομικό μοντέλο της χώρας έχει γυρίσει σελίδα.

Σε πολιτικό επίπεδο η ΔΕΘ αποτελεί για την κυβέρνηση μια ευκαιρία επανεκκίνησης για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος της δεύτερης τετραετίας με φόντο τις εθνικές εκλογές του 2027. Με κεντρικό σύνθημα «ό,τι λέμε το κάνουμε» ό πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησης ανοίγουν την 88η ΔΕΘ και κλειδώνουν μια νέα στρατηγική για τα επόμενα χρόνια.

Μια στρατηγική μακράς διαρκείας και πνοής προσανατολισμένη στην καθημερινότητα και στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν οι πολίτες. Οι υπουργοί της κυβέρνησης καλούνται – ο καθένας από το θεσμικό του πόστο – να φέρουν σε πέρας χωρίς καθυστερήσεις τις στοχεύσεις αυτής της τετραετίας που θα είναι προσανατολισμένες σε τακτικές, καθημερινές, «μικρές νίκες».

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη εντός και εκτός ΝΔ.