Δημοσκόπηση GPO: Αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή Κασσελάκη

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σε καλύτερη, ίδια ή χειρότερη θέση αν παρέμενε αρχηγός του ο Αλέξης Τσίπρας

Αρνητική και μάλλον αρνητική χαρακτηρίζει τους 5 από τους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη έναν χρόνο μετά την εκλογή του σε δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ποσοστό που ανεβαίνει στο 81% στο σύνολο των ερωτηθέντων, με το 38,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 15,8% στο σύνολο να διαφωνεί.

Παράλληλα, το 60,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά «ναι» στο έρωτημα «πιστεύετε ότι το κόμμα πρέπει να οδηγηθεί ξανά σε εσωκομματική εκλογή αρχηγού» με το 38,4% να απαντά «όχι».

Στο πλαίσιο αυτό, οι 8 στους 10 ψηφοφόροι του κόμματος πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με μια νέα διάσπαση ενώ μόλις το 16% δεν διαβλέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σε καλύτερη, ίδια ή χειρότερη θέση αν παρέμενε αρχηγός του ο Αλέξης Τσίπρας, με το 66,4% των ψηφοφόρων του κόμματος να απαντά καλύτερη, το 24,3% ίδια και το 8,4% χειρότερη.