ΔΕΘ 2024: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
INTIME NEWS

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον Robert Habeck, Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Habeck συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η πεταιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του Μεταναστευτικού, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.