Προκλητικός ο Κασσελάκης με αιχμές στους διαφωνούντες: «Το παλιό έχει πεθάνει»

Ο Στέφανος Κασσελάκης τα έβαλε με όλους και με όλα, αγνοώντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση 
Χάρης Γκίκας/Newsbomb.gr

Σε θρίλερ εξελίσσεται η μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανεβαίνει στο βήμα της ΚΕ για την καθιερωμένη ομιλία του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να κρατηθεί ένα επίπεδο κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία Ιστορία και θα προσπαθήσει να τη διατηρήσει.

Αναφερόμενος στην αρχική του τοποθέτηση ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκανε καμία αναφορά στα όσα συμβαίνουν στα εσωκομματικά του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για αποστάτες και τόνισε: «Αντί να λέμε στη Νέα Δημοκρατία φύγετε, λένε στον πρόεδρό τους φύγετε. Είμαστε αντιμέτωποι με ιστορικές αλήθειες. Το παλιό δεν δέχεται ότι κερδίζει το καινούργιο».

«Το παλιό έχει πεθάνει». Αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Οι φατρίες εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα».

Αναφερόμενος στους διαφωνούντες μαζί του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Κάποιοι έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής». «Στη θέση των ομάδων και των ομαδαρχών να μπει η ομάδα», συνέχισε.

«Όποτε πάω να σκεφτώ μια ριζική αλλαγή, βρίσκομαι εγκλωβισμένος σε ένα σύστημα, το οποίο έχει φτιαχθεί ακριβώς για να μην μπορεί να αλλάξει τίποτα». Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Κάποιοι θέλουν να μην αλλάξει τίποτα». «Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να το αλλάξει», «εγώ λέω στους ψηφοφόρους μου ότι προσπαθώ να αλλάξω το κόμμα». «Από πότε ΙΧ είναι να παραδίδεις το κόμμα στη βάση του;», διερωτήθηκε.

Δείτε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη:

«Κατεβαίνεις με την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ και η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Προτείνω 1/3 των υποψηφίων της Επικρατείας να προέρχεται από τη νεολαία μας», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», ανέφερε ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης. Και πρόσθεσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας με έβαλε στην πολιτική. Τιμώ την κυβέρνησή του, την κυβέρνησή μας».

Αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη, τονίζοντας τη σημασία του. «Δεν εκβιάζομαι από κανέναν ούτε προς το περιεχόμενο ούτε ως το χρόνο των αποφάσεών μου. Η υπόθεση Λινού ήθελε χρόνο, ήθελε έρευνα και όταν ολοκληρώθηκε εγώ έλαβα τις αποφάσεις μου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τρολ. Με τέτοια οικονομικά ο ΣΥΡΙΖΑ πώς να έχει τρολ;», είπε σε όλους.

Επιτέθηκε όμως και στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας: «Η Αριστερά είναι να φέρνεις ισότητα στην κοινωνία. Επιτέλους αποφάσισε τι σε ενοχλεί».

«Δεν χαρίζω σε κανέναν αυτό που αποτελεί προσωπική μου κατάκτηση. Face control στον ΣΥΡΙΖΑ τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κανονικό κόμμα. Τα στελέχη που λειτουργούν κατά του κόμματός του, οι νέοι Τσακαλώτοι και Κατρούγκαλοι θα πάψουν να τρώνε τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

«Νόμιζα ότι ήταν κρίση και πέρασε. Δυστυχώς, ήταν μια ανακωχή 40 ημερών», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Η εκεχειρία τελείωσε την επομένη των ευρωεκλογών», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας: «Ξεκίνησε το μεγάλο ξέσκισμα της σάρκας. Ας μην έχουμε μυστικά μεταξύ μας, εγώ ποτέ δεν είχα. Κάποιοι όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει, άλλαξαν σενάριο. Έχουν μαζί τους τις φυλλάδες της διαπλοκής να γράφουν "φοβάται ο Κασσελάκης να πάει σε εκλογές". Θα είμαι ευτυχής αν πήγαινα αύριο σε εκλογές».

Μάλιστα, είπε: «Δεν είναι και άνετη για εμένα η καρέκλα του προέδρου, δεν μπορώ να κάτσω από τα μαχαίρια». «Δεν μπορώ να σας εμπιστευθώ», ανέφερε ακόμη. Και πρόσθεσε: «Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, σας προκαλώ».

Σχετικές ειδήσεις