Πιερρακάκης από ΔΕΘ: «Φέτος είναι η χρονιά του σχολείου ξεκινώντας με έντεκα καινοτομίες»

«Η παιδεία είναι ο καταλύτης όλων των μεγάλων αλλαγών που γίνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης
EUROKINISSI

«Φέτος είναι η χρονιά του σχολείου», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος εγκαινίασε τον χώρο του υπουργείου στο εκθεσιακό αφιέρωμα AKADEMIA της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και περιηγήθηκε στα περίπτερα των πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών, συνομιλώντας με τις διοικήσεις των ΑΕΙ και με φοιτητές που του παρουσίασαν τα αποτελέσματα ευρευνητικών καινοτομιών.

«Βρισκόμαστε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 17, όπου έχουμε το Υπουργείο Παιδείας, τους εποπτευόμενους φορείς του, τα Πανεπιστήμιά μας, καινοτομίες και πρωτοβουλίες που γίνονται στα σχολεία μας από όλη την Ελλάδα. Και απλώς να πω ότι φέτος είναι μία χρονιά όπου στα σχολεία μας θα ξεκινήσουμε με έντεκα καινοτομίες, αυτές τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα. Και βέβαια, όπως έχουμε ήδη τονίσει, φέτος είναι η χρονιά του σχολείου», επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

«Θα περιμένουμε να δούμε και πολλές άλλες αλλαγές στα σχολεία, οι οποίες θα δρομολογηθούν τα επόμενα χρόνια. Η παιδεία είναι ο καταλύτης όλων των μεγάλων αλλαγών που γίνονται και πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, όχι απλά για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για την ίδια την υπόσταση της χώρας», πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν στην επίσκεψη από τις υφυπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή και Ιωάννα Λυτρίβη και τον γενικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου, Νίκο Παπαϊωάννου.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα AKADEMIA είναι το σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία παρουσιάζει νέα προγράμματα σπουδών (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) και ανταλλαγής φοιτητών, προσφερόμενες υποτροφίες, καθώς και προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές κορυφαίων ιδρυμάτων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις