Ο Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο του υπουργείου Άμυνας – Γιατί δεν πρόλαβε να παραστεί στα εγκαίνια

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και καινοτόμες υπηρεσίες, να παρακολουθήσει επίδειξη drone του στρατού και να συνομιλήσει με Έλληνες και ξένους εκθέτες.

Ο Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο του υπουργείου Άμυνας – Γιατί δεν πρόλαβε να παραστεί στα εγκαίνια
2'

Με τον αγιασμό της 88ης ΔΕΘ από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο και τη συνάντηση με το προεδρείο της ΔΕΘ, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το σημερινό του πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται από χθες.

deth-122.jpg

Αμέσως μετά ακολούθησε κύκλος επισκέψεών του σε εκθεσιακά περίπτερα που συμμετέχουν στη φετινή ΔΕΘ.

Οι επισκέψεις του άρχισαν από το περίπτερο της Γερμανίας, η οποία είναι φέτος τιμώμενη χώρα, παρουσία του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής Ρόμπερτ Χάμπεκ. Μάλιστα, το στιγμιότυπο από την εκεί επίσκεψη είναι το ποδοσφαιράκι που έπαιξε στο περίπτερο της πόλης της Λειψίας, που είναι αδερφή πόλη με τη Θεσσαλονίκη.

podosfairo.jpg

Παρά το γεγονός ότι το σημερινό του πρόγραμμα είναι σφιχτό και βαρύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε δεκάδες περίπτερα στη ΔΕΘ, που αντιπροσωπεύουν διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Από τις επισκέψεις του, δεν θα μπορούσε να λείψει και το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδει ο ίδιος στην άμυνα της χώρας και λόγω της μεγαλύτερης μεταρρυθμίσης που έχει γίνει ποτέ στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως έχει ο ίδιος χαρακτηρίσει την «Ατζέντα 2030».

Κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και καινοτόμες υπηρεσίες, να παρακολουθήσει επίδειξη drone του στρατού και να συνομιλήσει με Έλληνες και ξένους εκθέτες.

Ωστόσο, λόγω του ασφυκτικού προγράμματός του ενόψει και της βραδινής του ομιλίας από το βήμα της ΔΕΘ, δεν κατέστη εφικτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Άμυνας από τον Νίκο Δένδια. Ειδικότερα, ενώ η περιοδεία του πρωθυπουργού στα περίπτερα πραγματοποιήθηκε το πρωί, τα εγκαίνια του περιπτέρου ήταν μετά τις 12:00 και πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Άμυνας ο οποίος είχε προσγειωθεί στη συμπρωτεύουσα λίγη ώρα πριν.

Ενδεικτικό είναι πως το περίπτερο του υπουργείου Άμυνας ήταν από τους τελευταίους σταθμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν αναχωρήσει από τους χώρους της ΔΕΘ προκειμένου να επιστρέψει το απόγευμα για να εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή