Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτό που έγινε το βράδυ των εκλογών είναι άδικο για την παράταξη

Χρειάζεται ενότητα, σοβαρότητα, θεσμικότητα και αγωνιστική διάθεση υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Star Kεντρικής Ελλάδας στη Λαμία, δήλωσε ότι δεν περιμένει τίποτα από «βαρόνους» ή συμφέροντα ενώ ζήτησε από τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ να του δώσει τη δύναμη να συνεχίσει το έργο του. « Ενα ΠΑΣΟΚ το οποίο μπορεί να γίνει κυβέρνηση, αλλά θέλει αγώνα, κόπο και θυσίες. Τα εύκολα λόγια είναι μόνο λόγια. Τα είδαμε και στο παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρυσι τέτοια εποχή εμφανίστηκε κάποιος και είπε: "θα σας κάνω κυβέρνηση". Αλλά αντί να ανέβουν, έπεσαν και σήμερα διαλύονται», τόνισε .

Αφήνοντας αιχμές είπε πώς «ο καθένας από εμάς πρέπει να δίνει ένα πολιτικό παράδειγμα στους πολίτες. Δεν μπορεί το παράδειγμα να είναι η καρέκλα. Αυτές οι επιλογές είναι μακριά από μένα».

Εθεσε το δίλημμα της εσωκομματικής αναμέτρησης λέγοντας ότι «στις 6 και 13 Οκτωβρίου διακυβεύεται τι κυβέρνηση θα έχουμε αύριο. Αν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ εμπιστεύονται το δικό μου πολιτικό παράδειγμα ως κυβερνητικό σχέδιο, θέλω να με στηρίξουν. Διακυβεύεται το ύφος, το ήθος και το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης της χώρας. Δεν μπήκα στο ασανσέρ της πολιτικής, προχώρησα σκαλί σκαλί. Με απτό έργο στην πολιτική προστασία (ευρωπαϊκός μηχανισμός RescEU) και τα εθνικά θέματα (εμπάργκο όπλων στην Τουρκία) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κάθε μου βήμα έχει προσφορά στην πατρίδα».

Συμπλήρωσε ότι σε δυόμισι χρόνια πέτυχα, ό,τι δεν πετύχαμε τα πολλά προηγούμενα. Για μένα αυτό που έγινε το βράδυ των εκλογών είναι άδικο για την παράταξη. Το ξαναλέω: η παράταξη χρειάζεται ενότητα, σοβαρότητα, θεσμικότητα και αγωνιστική διάθεση. Έχω κάνει πέντε εκλογές σε ένα χρόνο με ελάχιστους πόρους και νομίζω ότι καταφέραμε πολλά. Μόλις σε δυόμισι χρόνια».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις