Γεωργιάδης: Το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι το βασικό αίτημα των υγειονομικών

«Η κυβέρνηση διορθώνει μία πολύ μεγάλη αδικία στο ΕΣΥ με τις εξαγγελίες» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Φωτογραφία αρχείου

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τον τομέα της υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση διορθώνει μία πολύ μεγάλη αδικία» με την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, προσθέτοντας ότι οι τρεις εξαγγελίες για την υγεία είναι «έμπρακτη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα προβλήματα».

Σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός σημείωσε ότι «θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου» υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη γίνει 6.000 απογευματινά χειρουργεία αλλά με πληρωμή.

Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε ότι «Σε ένα χρόνο θα βρισκόμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο αναμονής χειρουργείων στα χρονικά του ΕΣΥ» και είπε χαρακτηριστικά «Ζητώ συγγνώμη από τον κάθε συμπολίτη μου που έχει ταλαιπωρηθεί στα νοσοκομεία» απαριθμώντας τις δράσεις του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ακόμη ότι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα προκηρυχθούν 250 θέσεις στις άγονες περιφέρειες.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Υγεία:

  • Η αμοιβή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, που ισοδυναμεί με μεσοσταθμική αύξηση αποδοχών κατά 130 ευρώ τον μήνα.
  • Πρόσθετο κίνητρο έως 7.200 ευρώ ετησίως στους ιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.
  • Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε 37.000 πολίτες με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης