Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: «Μια φωτιά ξέφυγε, μπήκε στον αστικό ιστό, να μάθουμε από την αστοχία»

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου

Ως αστοχία χαρακτήρισε το γεγονός ότι η φωτιά στην Αττική ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της Αμαλίας Κάτζου.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας στο Newsbomb.gr, ήταν ξεκάθαρος: «Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν έχουμε τόσες φωτιές. Είχαμε όμως μία μεγάλη αστοχία».

Ακολουθεί χαρακτηριστικά η ερώτηση του Newsbomb.gr στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική δηλώσατε: «Από όποια αστοχία μας ή όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι». Πώς αξιολογείτε τις επιδόσεις του μηχανισμού πολιτικής προστασίας; Ποιες αστοχίες έχετε εντοπίσει; Τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα; Τι μπορούμε να προσδοκούμε, καθώς πρόκειται για το τρίτο καλοκαίρι την τελευταία τετραετία που έχουμε τουλάχιστον μία μεγάλη φωτιά και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό;

«Δεν έχει τελειώσει ακόμη η αντιπυρική προστασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες μας και όσους δίνουν μάχη. Φέτος, μέχρι σήμερα έχουμε σημαντικά μειωμένο αριθμό εκτάσεων. Έχουμε κάνει μία εξαιρετική δουλειά γιατί δεν έχουμε τόσες φωτιές. Είχαμε μία μεγάλη αστοχία. Μία φωτιά ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό. Θα γίνουμε καλύτεροι του χρόνου. Δεν γίνεται να δεχθώ καμία κριτική από την αντιπολίτευση.

Τα drones λειτούργησαν. Έγιναν καθαρισμοί που δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα. Ξέφυγε μια φωτιά και έκανε μεγάλη ζημιά. Μελετάται για να μην ξανασυμβεί. Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις