ΔΕΘ 2024: Μηνύματα Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση για ακρίβεια, Υγεία, εκλογές, οικονομία

Όλες οι απαντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη στο περιθώριο της ΔΕΘ 2024

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πληθώρα μηνυμάτων προς όλες τις κατευθύνσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Ο πρωθυπουργός, αποκάλυψε τους στόχους του επόμενου διαστήματος, θέτοντας ψηλά στην ατζέντα το κόστος ζωής, τους μισθούς και την βελτίωση του ΕΣΥ.

Μίλησε και για τις επόμενες εκλογές σημειώνοντας: «Σε όσους υποστηρίζουν ότι η αυτοδυναμία πλέον είναι άπιαστο όνειρο, συνιστώ λίγη υπομονή. Αν το 2027 έχει υλοποιήσει αυτά για τα οποία ψηφίστηκε θα είναι καλή κυβέρνηση; Άρα περιμένετε. Είναι αυτάρεσκο να μιλάω για τον εαυτό μου»

«Σέβομαι και τιμώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλλά είναι άδικο που ανακυκλώνεται μια συζήτηση για τον επόμενη ή την επόμενη. Ζητώ σεβασμό από όλους. Θα γίνει η συζήτηση όταν έρθει η ώρα. Πρόθεση του προτείνοντος θα πρέπει να είναι να σεβαστεί το Σύνταγμα», είπε ακόμη επισημαίνοντας πως η συζήτηση θα γίνει τον Ιανουάριο.

Τι ανέφερε για την Υγεία

«Για το ΕΣΥ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δύο χρόνια ήταν χρόνια πανδημίας. Ήταν μάχη που παρά τις δυσκολίες την κερδίσαμε. Αλλά η αντιμετώπιση του Covid έφερε άλλα πράγματα πίσω. Οι μισθοί των γιατρών έχουν ήδη αυξηθεί και όχι ευκαταφρόνητα τα τελευταία τρία χρόνια. Ανακοίνωσα της αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών τους. Υλοποιούμε ένα πλαίσιο ένα ελκυστικό πλαίσιο κινήτρων για τις ελλείψεις σε παραμεθόρια νοσοκομεία. Δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ένα συμπληρωματικό έργο. Έχουμε κάνει προσλήψεις στο ΕΣΥ. Υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα όπως το κομμάτι των επειγόντων περιστατικών, αλλά τους επόμενους μήνες θα δείτε αλλαγές» είπε για την Υγεία και έκανε λόγο για «επανάσταση».

«Δεν θέλουμε να κάνουμε επιτάξεις και δεν κάναμε», τόνισε

Η ερώτηση του Newsbomb.gr

Ως αστοχία χαρακτήρισε το γεγονός ότι η φωτιά στην Αττική ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της Αμαλίας Κάτζου.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας στο Newsbomb.gr, ήταν ξεκάθαρος: «Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν έχουμε τόσες φωτιές. Είχαμε όμως μία μεγάλη αστοχία».

Ακολουθεί χαρακτηριστικά η ερώτηση του Newsbomb.gr στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική δηλώσατε: «Από όποια αστοχία μας ή όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι». Πώς αξιολογείτε τις επιδόσεις του μηχανισμού πολιτικής προστασίας; Ποιες αστοχίες έχετε εντοπίσει; Τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα; Τι μπορούμε να προσδοκούμε, καθώς πρόκειται για το τρίτο καλοκαίρι την τελευταία τετραετία που έχουμε τουλάχιστον μία μεγάλη φωτιά και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό;

«Δεν έχει τελειώσει ακόμη η αντιπυρική προστασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες μας και όσους δίνουν μάχη. Φέτος, μέχρι σήμερα έχουμε σημαντικά μειωμένο αριθμό εκτάσεων. Έχουμε κάνει μία εξαιρετική δουλειά γιατί δεν έχουμε τόσες φωτιές. Είχαμε μία μεγάλη αστοχία. Μία φωτιά ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό. Θα γίνουμε καλύτεροι του χρόνου. Δεν γίνεται να δεχθώ καμία κριτική από την αντιπολίτευση.

Τα drones λειτούργησαν. Έγιναν καθαρισμοί που δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα. Ξέφυγε μια φωτιά και έκανε μεγάλη ζημιά. Μελετάται για να μην ξανασυμβεί. Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κινητά στα σχολεία, λειψυδρία, παραβατικότητα

Ο πρωθυπουργός ερωτώμενος για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διστάσει να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με την τοποθέτηση ειδικών locker στις σχολικές αίθουσες.

Ένα μεγάλο έργο για την λειψυδρία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Όχι ευκαταφρόνητη αλλά όχι ανησυχητική», είπε για την κατάσταση με την επάρκεια στην Αττική , τονίζοντας πως 4 χρόνια με αντίστοιχα προβλήματα είναι δύσκολο να συμβεί. «Μαζί με την ΕΥΔΑΠ , προχωράμε σε ένα μεγάλο έργο που θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Εηύνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών».

Κατηγορηματικός ότι θέλει να πατάξει την παραβατικότητα εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αθήνα. «Θα βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα και θα έρχεται η κλήση στον παραβάτη», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να περιοριστεί η παραβατικότητα.

Τι είπε για τους προκατόχους του και για το δικό του μέλλον

Ερωτώμενος για την χθεσινή απουσία Καραμανλή - Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Η ΝΔ είναι και ισχυρή και ενωμένη. Έχω ειλικρινή σχέση με τους προκατόχους μου και έχουν απεριόριστο δικαίωμα έκφρασης άποψης. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ πάντα με αυτή, Είμαστε κόμμα πολυφωνικό, αλλά και κόμμα συντεταγμένο. Η ΝΔ είναι μια χαρά»

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τρίτη θητεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη;».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε: «Δεν έχω σχέδιο μεταπήδησης σε ευρωπαϊκή θέση». Ακόμη, συμπλήρωσε πως ό,τι παραπάνω πει για διεκδίκηση και τρίτης πρωθυπουργίας θα ήταν αλαζονικό.

Μήνυμα στην Τουρκία

«Δεν είχα ποτέ αυταπάτες για τη δυσκολία της προσέγγισής μας με την Τουρκία. Δεν έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις στον εναέριο χώρο. Ο πυρήνας του τουρκικού αναθεωρητισμού δεν έχει αλλάξει. Η Γαλάζια Πατρίδα παραμένει στο τραπέζι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη και τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη: «Η Ελλάδα μπορεί και έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Θα το πω για όσους πολίτες επέλεξαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Η Ελλάδα είναι πιο θωρακισμένη», είπε ακόμη και αναφέρθηκε στις φρεγάτες, τα Rafale, τα F-35.

«Η Ελλάδα έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. Έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της. Λυπάμαι για όσους κάνουν σπέκουλα με τα εθνικά», ανέφερε

Σχετικές ειδήσεις