ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο εβδομάδες το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου αρχηγού – Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς

Το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου επικεφαλής στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έγκριση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο εβδομάδες το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου αρχηγού – Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς
2'

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (08/09) συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Αποφασίσθηκε η συνεδρίαση νέας Κεντρικής Επιτροπής σε δύο εβδομάδες, για να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εκλογών αλλά και να ανακηρυχθεί έκτακτο συνέδριο για τις υποψηφιότητες. Μεθαύριο (10/09), θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία, ενώ γνωστοποιήθηκε πως ο Νίκος Παππάς θα παρευρεθεί στην 88η Διεθνή Έκθεσης Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ρόλο του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πριν από την απόφαση, τα στελέχη του κόμματος συζήτησαν –στον απόηχο της επιτυχημένης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, που απουσίαζε από την αίθουσα– για το πώς θα πρέπει να κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Σκορίνης, πρότεινε να πάει το κόμμα σε έκτακτο Συνέδριο, με όλες τις αρμοδιότητες.

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, φέρεται να ζήτησε την άμεση συνεδριάση της Πολιτικής Γραμματείας, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, εκ νέου, προκειμένου να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα.

Από τη μεριά του, ο Παύλος Πολακης –είναι ο μόνος που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής έναν πολιτικό «σκελετό» για το «αύριο» του κόμματος, σύμφωνα με τος ίδιες πηγές, ζήτησε σε ενάμιση μήνα να έχουν γίνει οι εκλογές. Παράλληλα, θεωρώντας έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη, πρότεινε στη ΔΕΘ, τον ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς.

Το Συνέδριο να επικυρώσει μόνο υποψηφιότητες, όπως έγινε πέρυσι, ζήτησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος, φέρεται να σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρχει πρόταση διεξόδου και πριν τις εκλογές να υπάρξει προγραμματικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, πρότεινε το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου ή 4 στις Οκτωβρίου.

Ο Πάνος Ρήγας, στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμμαχος του έκπτωτου προέδρου, ζήτησε να πραγματοποιηθεί έκτακτο Συνέδριο «για να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος με πέρσι».

Η πρόταση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση Πολάκη, που φέρεται να απάντησε «Σοβαρά τώρα;» – καθώς ζητάει να επαναληφθεί η περσινή διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς ζήτησε από όλους να επιδείξουν ψυχραιμία, τονίζοντας πως «το καταστατικό είναι το δικό μας Σύνταγμα». Επίσης, ζήτησε να είναι σφικτές οι διαδικασίες. Τέλος, άφησε σαφείς αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως θα πρέπει να σκεφτόμαστε και το αύριο όσοι μιλάμε από το βήμα της ΚΕ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή