ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία - Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν

Προεκλογικός πυρετός στο ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία - Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν
2'

Κατατέθηκαν επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με όλους τους υποψηφίους να δηλώνουν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, τουλάχιστον 5.000 ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις καταστατικές απαιτήσεις.

Οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.

Ο Γιάννης Κανελλάκης με επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά να μην χρησιμοποιηθεί η συλλογή υπογραφών ως μοναδικό κριτήριο συμμετοχής.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και την επίλυση του ζητήματος του ασυμβίβαστου για τον Χάρη Δούκα.

Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε σχεδόν 25.000 υπογραφές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 μελών του ΠΑΣΟΚ και 170 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στις 6 Οκτωβρίου σε ένα βίντεο που ανήρτησε στα social media. Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης, που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν από έναν χρόνο.

Χάρης Δούκας: Κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, «οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ. Ήδη έχουμε συλλέξει πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που συνεχίζεται σε συνάρτηση με τις περιοδείες του Χάρη Δούκα. Ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθει τις επόμενες ημέρες».

Γερουλάνος: Κατέθεσε 8.000 υπογραφές μελών και στελεχών ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ πάνω από 8.000 υπογραφές.

Ο Κατρίνης κατέθεσε 14.001 υπογραφές


Ο βουλευτής Ηλείας κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 14.001 υπογραφές μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος.

Όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Κατρίνη, «είναι μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ. Κατρίνης ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται με βάση το καταστατικό».

Διαμαντοπούλου: Κατέθεσε 7.000 υπογραφές

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε σε ηλεκτρινική μορφή (στικάκι) 7.000 υπογραφές μελών.

Γιαννακοπούλου: Συγκέντρωσε 8.500 υπογραφές

Η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της.

Κανελλάκης: Έχω 5.000 υπογραφές αλλά δεν τις καταθέτω

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή