«Το μεγάλο μας τσίρκο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλάματα, μούμιες και ο τραγέλαφος στο παρασκήνιο

Δύο περιστατικά σημάδεψαν την τρικυμιώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 

«Το μεγάλο μας τσίρκο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλάματα, μούμιες και ο τραγέλαφος στο παρασκήνιο
2'

Δυο περιστατικά περιγράφουν με ηχηρό τρόπο το σημείο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σήμερα σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Την πρώτη μέρα, εν μέσω αντεγκλήσεων «Κασσελίστας» και μη, στέλεχος με παρουσία στα δημόσια πράγματα εδώ και χρόνια αναλύθηκε σε λυγμούς μέσα στην αίθουσα. «Πως καταντήσαμε την Αριστερά;» μονολογούσε.

Το δεύτερο περιστατικό θλιβερό επίσης. Μέλος της Κ.Ε από την κεντρική Ελλάδα διένυσε σαν... 100αρης τον διάδρομο της αίθουσας και κινήθηκε κατά μέλους του προεδρείου (από τη Βόρεια Ελλάδα αυτός). Πολλοί φοβήθηκαν ότι θα τον χτυπούσε, αλλά ευτυχώς, του άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια. Το προεδρείο δεν επέβαλε ποινή πάντως.

Πολεμικό κλίμα

Το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή ήταν εξ αρχής πολεμικό, η πρώτη αφορμή, ωστόσο, δεν ήταν στενά κομματική. Οι - απλήρωτοι - εργαζόμενοι στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο» τη φορά αυτή δεν περιορίστηκαν σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο συνεδριάζει η Κ.Ε. Κατέβηκαν στην αίθουσα, για την ακρίβεια έξω από αυτήν, γιατί η ασφάλεια του προέδρου, του κόμματος κ.λπ. εμπόδιζε την είσοδό τους.

Σίγουρα όχι η καλύτερη εικόνα για ένα κόμμα της Αριστεράς...Το αδιέξοδο ήρε, με προσωπική παρέμβασή του, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανάβοντας πράσινο φως να εισέλθουν. Εν συνεχεία, και μέσα στην αίθουσα πια, κάποιοι, «Κασσελίστας» φώναζαν κατά των εργαζομένων, ενώ εκείνοι συνέχιζαν με τα συνθήματά τους.

Ενδιαφέροντες παραλληλισμούς έκανε το μέλος της Κ.Ε Θανάσης Οικονόμου: «Οι μούμιες δεν θα ξαναζωντανέψουν ποτέ». Πλανώνται όσοι νομίζουν πως οι Τουταγχαμών θα ξαναγίνουν Φαραώ. Τότε θα ήμασταν ΠΑΣΟΚ», σημείωσε στην ομιλία του.

Μπορεί η συνεδρίαση του Σαββάτου να τελείωσε περί τα μεσάνυχτα, ωστόσο... συνεχίστηκε αλλού: στους υψηλότερους ορόφους του ξενοδοχείου, προεδρικοί και αντιπολίτευση συνεδρίασαν μέχρι πρωίας. Στόχος της συνάντησης, ο εντοπισμός των αναποφάσιστων, των απόντων κ.ο.κ, αλλά και η προσπάθεια να τους φέρουν στα νερά τους. Ποιος τα κατάφερε τελικά καλύτερα, είναι πια γνωστό...

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή