Θεοχαρόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ήταν διχαστικός πρόεδρος

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ακατάλληλος για πρόεδρος και σχολίασε τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σε ένα δημοκρατικό κόμμα υπάρχουν κανόνες και η βάση θα δώσει την απάντηση», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επιτυχημένη πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη και την επόμενη ημέρα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ένας διχαστικός πρόεδρος, ήταν ακατάλληλος γιαυτό και έγινε πρόταση μομφής».

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η αντίδρασή του σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης εκλεγεί ξανά είπε: Ένα μέλος μπορεί να είναι ξανά υποψήφιο φυσικά. Στην πολιτική όμως πρέπει να ξέρεις και να χάνεις. Δεν πάμε να φύγουμε από το κόμμα, πάμε να ξανακάνουμε το κόμμα μεγάλο. Το κόμμα αποφάσισε ότι ο διχαστικός λόγος και οι διχαστικές πράξεις του Κασσελάκη οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και γιαυτό αποφάσισαν ότι τα μέλη και οι φίλοι θα δώσουν τη λύση. Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να ξανά εκλεγεί, αλλά αν εκλεγεί, το αποτέλεσμα θα είναι σεβαστό.

Στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, όταν η πρόταση μομφή λέει τέρμα ο διχασμός, η βάση και τα μέλη να αποφασίσουν, ούτε εγώ ούτε η ΚΕ αποφασίζει.

Σχετικά με το αν έχει κάποια προτίμηση για επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε χαρακτηριστικά, θα τα πούμε όλα στο συνέδριο, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εκεί.