Φαραντούρης: «Σκέφτομαι σοβαρά να θέσω υποψηφιότητα - Πάντα έδινα το παρών στα δύσκολα»

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Νικόλας Φαραντούρης
Αρχείου - Eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ταραχώδη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ οπού υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η πρόταση μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Την Τρίτη (10/09) θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή της νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Νικόλας Φαραντούρης τόνισε πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα ο Νικόλας Φαραντούρης μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη και αρχικά τόνισε: «Είναι πρωτοφανής η έκπτωση ενός πολιτικού αρχηγού και μάλιστα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θα περίμενα μεγαλύτερη πολιτική οξυδέρκεια ώστε να αποφευχθεί από την ίδια την ηγεσία».

Δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα δήλωσε: «Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά, δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις από φίλους σε όλη την Ελλάδα και αν μπορώ να αποτελέσω έναν κεντρομόλο πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Πέρα από τα αρχηγιλίκια και τα προεδριλίκια, αν μπορούμε και όποιος μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο πόλο γιατί έχουν επικρατήσει φυγόκεντρες τάσεις όλο αυτό τον καιρό, με χαρά θα τον έπαιζα προς όφελος της παράταξης και χάριν της εξωστρέφειας και της πολιτικής αντιπαράθεσης διότι αρκετά με τα προσωπικά, αρκετά με τα κουτσομπολιά», υπογράμμισε.

Πάντα έδινα το παρών στις δύσκολες στιγμές

«Εγώ ποτέ δεν έχω επιλέξει όταν μπήκα στην πολιτική το ρόλο του αναχωρητή ούτε στην εκλογική καθίζηση του ’23 ούτε τώρα στην περιδίνηση του ’24 υπό αυτή την έννοια πάντα έδινα το "παρών" στις πιο δύσκολες στιγμές θα το δώσω και τώρα και ενδεχομένως και από τη θέση του υποψηφίου την οποία την σκέφτομαι πολύ σοβαρά βάσει των πολλών θετικών εισηγήσεων που έχω από όλη την Ελλάδα».

Ερωτηθείς τέλος για το αν πιστεύει ότι είναι δεδομένη η ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα σημείωσε: «Δεδομένο δεν είναι τίποτα στη ζωή, μάχες χρειάζονται για κάθε τι. Για την δική μου την αντίληψη αξίζει να δοθεί η μέγιστη δυνατή μάχη για την ενότητα».

Σχετικές ειδήσεις