Παπαθανάσης από ΔΕΘ: «Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο»

Ο Θανάσης Παπαθανάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. 

Παπαθανάσης από ΔΕΘ: «Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο»
2'

Η ΔΕΘ, η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει και ενδυναμώνει τη θέση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας ως επίκεντρο διεθνούς ενδιαφέροντος, συγκέντρωσε για άλλη μια φορά πλήθος επισκεπτών και εκθετών από όλο τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης με σύνθημα “ΕΛΛΑΔΑ 2027 - πιο γρήγορα, πιο δίκαια, πιο αποτελεσματικά”. Ο Πρωθυπουργός ξεδίπλωσε το στρατηγικό του σχέδιο και τα μέτρα και τις παρεμβάσεις για την επόμενη χρονιά, τονίζοντας την αναγκαιότητα για ανάπτυξη, βιωσιμότητα και ενίσχυση της οικονομίας μας. Σκοπός είναι η αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών και η στήριξη της κοινωνίας στο σύνολό της.

Από τις βασικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι το «Πρόγραμμα Γιαννάκου» με 250.000.000 προϋπολογισμό για την αναβάθμιση και ανακαίνιση σχολικών μονάδων, στήριξη στους νέους γονείς με 20.000 νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και αύξηση των επιδομάτων τέκνων και στέγης. Το τέλος επιτηδεύματος αποτελεί, πλέον, παρελθόν ενώ μειώνονται κατά μία μονάδα και οι ασφαλιστικές εισφορές. Η πιο σημαντική παρέμβαση αφορά το στεγαστικό με το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» προϋπολογισμού 2 δισεκ. ευρώ για 15.000 πολίτες έως 50 ετών, με το οποίο θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι με δόση δανείου χαμηλότερη από το ενοίκιο, ενώ η Κυβέρνηση επιδοτεί 400.000.000 ευρώ για δάνεια με μηδενικό επιτόκιο ύψους μέχρι 20.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση παλιών κατοικιών. Τέλος, θα απαλλάσσονται από το φόρο ενοικίου για 3 χρόνια όσοι ιδιοκτήτες ανοίξουν τα κλειστά τους σπίτια ή τροποποιήσουν τα Airbnb σε μακροχρόνια μίσθωση, με στόχο να μπορούν τα άτομα των παραγωγικών κυρίως ηλικιών να βρίσκουν πιο εύκολα και οικονομικότερα στέγη.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε: "Παρευρέθηκα και φέτος στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που κάθε χρόνο δυναμώνει και καθιστά τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για μία δυναμική και καινοτόμα Ελλάδα."

Επιπλέον, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. "Μαζί με ταπεινότητα, συνεργασία και σκληρή δουλειά προχωράμε για την Ελλάδα του αύριο!" σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή