ΝΔ: Ο Κασσελάκης είναι το αποτέλεσμα – Η αιτία του προβλήματος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη ΝΔ με αφορμή τα όσα τραγελαφικά εξελίσσονται στην αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμούν ότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ο Κασσελάκης
Αρχείου - Eurokinissi

Απολύτως ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην κυβερνητική πλειοψηφία για τις ιλαροτραγικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το σχόλιο που έκανε χθες ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ.

«Εγώ δεν τα έχω βάψει και μαύρα για την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι έχουν μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης, αλλά διαβάζουν λάθος τους λόγους. Θεωρούν ότι βρίσκονται σε διαδικασία ρευστοποίησης επειδή βρίσκεται εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης και πιστεύουν ότι η αποπομπή Κασσελάκη είναι η λύση. Όμως ο Κασσελάκης βρέθηκε εκεί ως συνέπεια, αποτέλεσμα της κρίσης, όχι ως αίτιο», επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, αναλύοντας την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, πλέον το σύνολο της προσδοκίας της κοινωνίας βρίσκεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αλλά δεν υπάρχει αλαζονεία. «Εισπράττουμε την αυστηρή τους κριτική, που συνδέεται με την επικέντρωση της προσδοκίας τους», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που στόχευσε χθες κυρίως στον Παύλο Πολάκη, τον οποίον έψεξε για τη στάση του έναντι του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Έβαλε, όμως ταυτόχρονα και εναντίον του κ. Κασσελάκη αλλά και του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Γεωργιάδης, συμφώνησε με την παρέμβαση του στιχουργού Νίκου Μωραϊτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέβη σε ένα καυστικό σχόλιο για τον Παύλου Πολάκη. Μολονότι, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, έχει τεράστιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με τον Νίκο Μωραΐτη, εντούτοις λέει ότι βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ανάρτηση του στιχουργού για τις σ εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη να περνά με 163 «ναι», καθιστώντας τον έκπτωτο πρόεδρο.

«Μέγας δολοπλόκος ο Τσίπρας, προφανώς ορθός χαρακτηρισμός, νεάντερταλ ο Πολάκης, εξαιρετικά ορθός χαρακτηρισμός, ομολογώ, βόθρος ο ΣΥΡΙΖΑ» γράφει, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης, υπερθεματίζοντας για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Νίκος Μωραΐτης στην ανάρτηση που έκανε νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σε άλλη ανάρτησή του άσκησε έντονη κριτική στον Π. Πολάκη, με αφορμή όσα είπε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ότι δηλαδή είναι «αντίθετος με την τεκνοθεσία και για τα ετερόφυλα και όχι μόνο για τα ομόφυλα», δηλώνοντας μάλιστα κάθετος, όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως ισχυρίστηκε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, υπενθύμισε την στάση του Παύλου Πολάκη κατά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Τότε δεν είχε τολμήσει να τα πει αλλά απείχε επικαλούμενος ένα "χειρουργείο" που υποτίθεται ότι είχε εκείνη την ώρα και λόγω αυτού δεν "πρόλαβε" να πάει στην Βουλή. Και μόνον όταν τον ξεμπρόστιασα ότι είπε ψέματα και πάλι στον Ελληνικό Λαό, έβγαλε ανακοίνωση με τις ενστάσεις του….τόσο «γενναίος»….αν διαφωνούσες κ. Πολάκη έπρεπε να πας να τα πεις εκεί που ο Λαός σε όρισε στην Βουλή όχι να κοροϊδεύεις…» ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Με φόντο, δε, τις πρωτόγνωρες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «αφού ο Στέφανος δεν έδιωξε όταν έπρεπε τον Παύλο, ο Παύλος χθες έδιωξε τον Στέφανο μόλις βρήκε την ευκαιρία…»

Στην εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας οποιαδήποτε κι αν είναι η επόμενη ηγεσία του» προέβη και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Δ. Τσιόδρας. «Δεν λέω ότι δεν θα δημιουργηθεί κάτι άλλο στην αντιπολίτευση, γατί πράγματι το κενό το απεχθάνεται και η φύση και η πολιτική», είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης (ΣκάϊTV) και πρόσθεσε: «Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα συγκεκριμένα λαϊκιστικά χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε, είναι δημιούργημα της εποχής της κρίσης, προϊόν μίας συγκυρίας του παρελθόντος και δεν μπορεί πια να είναι κόμμα εξουσίας, στις νέες συνθήκες. Οι πολίτες σήμερα έχουν άλλες απαιτήσεις, θέλουν απαντήσεις στα προβλήματά τους, θέλουν σχέδιο και λύσεις –όχι καταγγελίες, ανέξοδες υποσχέσεις και τοξικό λόγο».

Στο σύνολό τους τα γαλάζια στελέχη επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ ένα κανονικό και φυσιολογικό κόμμα και γι’ αυτό – όπως λένε - το πήρε έτσι εύκολα ο Κασσελάκης, ο οποίος δεν θα μπορούσε πουθενά αλλού να γίνει πρόεδρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ λένε στην Πειραιώς ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο πολιτικό παράδοξο που γεννήθηκε στην Μεταπολίτευση. Έστω και αργά αυτό έγινε αντιληπτό από ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Αριστεράς και από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό στην Πειραιώς υπογραμμίζουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός εμπνέει εμπιστοσύνη και η πλειονότητα του λαού εναποθέτει τις ελπίδες και τις προσδοκίες της μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η ΝΔ είναι διαχρονικά η πιο σταθερή και ισχυρή παράταξη που εργάζεται για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να προχωρήσει με σίγουρα βήματα και ασφάλεια στο μέλλον», σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικές ειδήσεις