Δημοσκόπηση Interview: Ο Ανδρουλάκης χάνει από τον Δούκα στον 1ο γύρο

Τα 2+1 σενάρια για το δεύτερο ημίχρονο των επαναληπτικών εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ - Τι δείχνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Interview για λογαριασμό της Political

Μετά την πανελλαδική έρευνα της Interview που δημοσίευσε η Political στο φύλλο του προηγούμενου Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου με την πρόθεση ψήφου σε όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα προχωράμε στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που αφορά τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στην Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην τελευταία στροφή για τις εσωκομματικές κάλπες και δημοσκοπικά έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τη δυναμική που αναμένεται να έχουν οι υποψήφιοι αρχηγοί του Κινήματος.

Στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Political στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να παίρνει κεφάλι ο νυν δήμαρχος Χάρης Δούκας έναντι του σημερινού προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, με 2+1 να καταγράφονται στην έρευνα της Interview σύμφωνα με τα οποία ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται να χάνει και από τον Χάρη Δούκα και από τον Παύλο Γερουλάνο και να κερδίζει μόνο την Άννα Διαμαντοπούλου αν και εφόσον βρεθούν απέναντι.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρο και στο ερώτημα: «Σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για εκλογή Προέδρου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;», τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ο Χ. Δούκας έρχεται πρώτος με ποσοστό 27,6%, δεύτερος ο Ν. Ανδρουλάκης με 21,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,6% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κανελλάκης. Αξιοσημείωτη πάντως είναι η δυναμική που εμφανίζει η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κυρία Διαμαντοπούλου.

Τα 3 σενάρια των επαναληπτικών εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ

  • Μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα

«Στην περίπτωση 2ου γύρου, μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για Πρόεδρο;», οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με ποσοστό 44,4% με το Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω στο 33,5%, ενώ ένα ποσοστό 13,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

  • Μάχη Ανδρουλάκη – Γερουλάνου

Και σε αυτό το σενάριο, η έρευνα της Interview δείχνει ότι ο σημερινός πρόεδρος χάνει και από τον κ. Γερουλάνο, ο οποίος πιάνει το αρκετά μεγάλο ποσοστό του 45,2% αφήνοντας πίσω τον κ. Ανδρουλάκη στο 28,6% με τους αναποφάσιστους στο 12,9%.

  • Μάχη Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου

Στο υποθετικό σενάριο που η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταφέρει να περάσει στον 2ο γύρο, ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να την κερδίζει. Στο ερώτημα: «Μεταξύ Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για Πρόεδρο;», οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον κ. Ανδρουλάκη με ποσοστό 41,9% έναντι 26,3 στην κυρία Διαμαντοπούλου και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 12,8%.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δείγματος
Δεύτερο μέρος της έρευνας με δημοσίευση 7/9/2024 (κοινοποίηση ΕΣΡ
6/9/2024)
Δείγμα: 405 άτομα (που δήλωσαν ότι «Σίγουρα/Μάλλον σίγουρα, θα
συμμετέχω στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ»)
Γεωγραφική κατανομή δείγματος: Πανελλαδικά
Σταθμίσεις: Με βάση τον πληθυσμό των διοικητικών Περιφερειών

Σχετικές ειδήσεις