Μέχρι τον Δεκέμβριο οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ - Η διπλή σκέψη Κασσελάκη και οι... καραμπόλες

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μομφή κατά του Στέφανου Κασσελάκη με τους Kasselistas να απειλούν με αποχωρήσεις 

Εξαφανισμένος παραμένει ο Στέφανος Κασσελάκης και φαίνεται πως δεν έχει έρθει σε επικοινωνία ούτε με τους πιο στενούς του συνεργάτες την ώρα που στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «βράζουν» με τις εκλογές να διεξάγονται μέχρι το αργότερο τις αρχές Δεκεμβρίου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία και σε αυτή τη λύση φαίνεται πως θα καταλήξουν τα μέλη της ΚΕ, που συνεδριάζουν το μεσημέρι της Τρίτης για να αποφασίσουν το χρονοδιάγραμμα.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκληθεί σε 15 μέρες ενώ το συνέδριο για τις υποψηφιότητες θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου, ούτως ώστε οι κάλπες για τις εκλογές να στηθούν είτε μέσα στον Νοέμβριο είτε το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

«Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε μία διαδικασία Fast track αλλά ούτε και να καθυστερήσουμε την εκλογική διαδικασία», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης “ απαντώντας στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη που εμφανίζεται να ανησυχεί ότι οι «87» σπρώχνουν τις εκλογικές διαδικασίες για τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πάντως, η Όλγα Γεροβασίλη σε ανάρτηση της ανέφερε: «Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα σαφές μήνυμα για αλλαγή πορείας, μακριά από την εσωστρέφεια, το διχασμό, τη λογική των εσωτερικών εχθρών και την παραπολιτική.

Παράλληλα, είναι ένα ισχυρό σήμα για ενότητα, συνθέσεις, εξωστρέφεια και παραγωγή πολιτικής.

Συντεταγμένα και συλλογικά προχωράμε στα επόμενα βήματα για την ανάταξη του κόμματος μας».

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Πάντως, κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι είναι πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος. Άλλωστε, γι' αυτό και ο ίδιος μετά τη μομφή θέλησε να εμφανιστεί ενοχλημένος και να δηλώσει: «Θα λογοδοτήσω στο λαό του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια είναι δύο:

  • Είτε δηλαδή θα κατέβει στις εκλογές
  • Είτε θα δημιουργήσει δικό του κόμμα, φυσικά χωρίς βουλευτές καθώς δεν μπορεί να ζητήσει από άλλους τον στηρίζουν να αποχωρήσουν, καθώς θα κάνει αυτό για το οποίο κατηγορούσε τους 87. Θα αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ

Το μόνο σίγουρο προς ώρας είναι ότι ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Φαραντούρης θα είναι υποψήφιοι με τον Πέτρο Παππά να απειλεί με αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Κρητικός πολιτικός.

Ο Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει παρών. Ο Σωκράτης Φαμέλλος δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για το αν θα είναι υποψήφιος, όμως συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι στους υποψηφίους.

Στο «τραπέζι» είναι και το όνομα της Ρένας Δούρου, καθώς δέχεται οχλήσεις από στελέχη του κόμματος, όμως η ίδια δεν έχει λάβει τις αποφάσεις της. Η Όλγα Γεροβασίλη παρακολουθεί τις εξελίξεις, στέλνοντας μηνύματα ενότητας, μέχρι να αποκρυσταλωθεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις