Έλενα Ακρίτα: Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας της από τη Βουλή

Στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος την κατηγόρησε για υποκρισία
Έλενα Ακρίτα: Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας της από τη Βουλή
INTIME NEWS

Την άρση της ασυλίας της Έλενας Ακρίτα αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση της μήνυσης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση έπειτα από ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού.

Κατά την συζήτηση της αίτησης άρσης ασυλίας της Έλενας Ακρίτα στην Ολομέλεια, η ίδια ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή ώστε – όπως είπε – να απαντηθεί πως το γραφείο του πρωθυπουργού απάντησε για λογαριασμό μιας ιδιώτη, που είναι η κυρία Γκραμπόφσκι ενώ δήλωσε ότι θα επιχειρηθεί να βρεθεί τρόπος ώστε η αγωγή αυτή να μην επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο.

«Η κυρία Γκαμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει αν είναι ιδιώτης ή αν είναι πολιτικό πρόσωπο. Αν είναι ιδιώτης τότε την ανακοίνωση ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον μου οφείλει να την κάνει ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί ενώ την έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού για μία ιδιώτη. Πώς γίνεται αυτό;” είπε και χρησιμοποίησε τον στίχο από την Αντιγόνη του Σοφοκλή “το θράσος γεννάει τυράννους». Κατά τα λοιπά, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ενώ είχε δηλώσει ότι θα παραστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας, εν τέλει στέλνει τον κ. Βορίδη. Επί της ουσίας της υπόθεσης ανέφερε ότι αυτό που εκανε με την ανάρτησή της ήταν να καταδείξει πως κάποτε πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια το “πόθεν” κι όχι μόνο το “έσχες”.

Στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος την κατηγόρησε για υποκρισία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι υποκρισία να προσπαθεί να έχει δήθεν πολιτικό όφελος κάνοντας επίθεση στην σύζυγο του πρωθυπουργού, διότι ως πολιτικοί – κι αυτό θα πει πολιτική αντιπαράθεση, μπορούμε να αλληλοσυγκρουόμαστε χωρίς όμως να εμπλέκουμε τις οικογένειες».

Επισήμανε δε πως στη διαδικασία της άρσης ασυλίας, το δικαίωμα του βουλευτή να εκφράζει την άποψή του είναι σαφές, σε καμία περίπτωση όμως το ίδιο το Σύνταγμα δεν προστατεύει την συκοφαντική δυσφήμιση.

«Προφανέστατα και η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δικαίωμα να ασκήσει έννομα μέσα όταν προσβάλλεται και προφανέστατα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν κρίνει ότι μπορεί να είναι ή να μην είναι μάρτυρας είναι αναφαίρετο δικαίωμά του», τόνισε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Συνεπώς ας μείνει η πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο. Θα κληθεί προφανώς από τον φυσικό της δικαστή η κυρία Ακρίτα για πράγματα, τα οποία έχουν ήδη αποφανθεί τα όργανα. Δικαίωμά της να πει κάτι, δικαίωμα όμως κι αυτού που θίγεται να πάει στα δικαστήρια. Ας μην μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες στο Κοινοβούλιο, που δεν είναι δικαστήριο, για να έχουμε πολιτικό όφελος».